مراسم باشکوه شب 27 رمضان المبارک – مسجد قباء پاوه / گزارش تشریحی - تصویری

سرویس: اجتماعیکد خبر: 296260|23:16 - 1396/04/01
نسخه چاپی
مراسم باشکوه شب 27 رمضان المبارک – مسجد قباء پاوه / گزارش تشریحی - تصویری
دیشب، شب قدری دیگر بود؛ بازهم خداوند به بندگانش مهلت داده بود تا این عبدان عابد خالق، ره خانه دوست بگیرند و تشنه‌تر از هر رمضانی به پیشواز شب قدر آیند و دل خویش را درگرو یار بگذارند. آمده بودند تا خانه دل را بتکانند و در لیله عزیز و مبارک قدر، قدر یابند و سهم و توشه آخرت خود را به دست آورند؛ آمده بودند تا نوای قرآنشان در مسجد مبارک قبا طنین‌انداز شود و خداوند به برکت قرآن به آنان عزت و سلامتی بخشد.

به گزارشهزار ماسوله، دیشب، شب قدری دیگر بود؛ بازهم خداوند به بندگانش مهلت داده بود تا این عبدان عابد خالق، ره خانه دوست بگیرند و تشنه‌تر از هر رمضانی به پیشواز شب قدر آیند و دل خویش را درگرو یار بگذارند. آمده بودند تا خانه دل را بتکانند و در لیله عزیز و مبارک قدر، قدر یابند و سهم و توشه آخرت خود را به دست آورند؛ آمده بودند تا نوای قرآنشان در مسجد مبارک قبا طنین‌انداز شود و خداوند به برکت قرآن به آنان عزت و سلامتی بخشد.

 

گزارش تشریحی- تصویری این مراسم باشکوه در ادامه آمده است

 

دوش وقت سحر از غصه نجاتم دادند ... و اندر آن ظلمت شب آب حیاتم دادند

چه مبارک سحری بود و چه فرخنده شبی ... آن شب قدر که این تازه براتم دادند

در شب بیست و هفتم ماه مبارک رمضان المبارک 1438 مصادف با ساعات پایانی 31 خرداد و بامداد 1 تیر 96، شب قدری دیگر بود. بازهم خداوند به بندگانش مهلت داده بود تا این عبدان عابد خالق، ره خانه دوست بگیرند و تشنه‌تر از هر رمضانی به پیشواز شب قدر آیند و دل خویش را درگرو یار بگذارند.آمده بودند تا خانه دل را بتکانند و در لیله عزیز و مبارک قدر، قدر یابند و سهم و توشه آخرت خود را به دست آورند.

آمده بودند تا نوای قرآنشان در مسجد مبارک قبا طنین‌انداز شود و خداوند به برکت قرآن به آنان عزت و سلامتی بخشد.

آمده بودند تا از درگاه خداوند کریم هوشیاری و بخشش خطا و مقبولی روزه و عبادت را طلب کنند،آمده بودند تا از هرچه تعلق است آزاد شوند و بسیار یاد خدا کنند. اگرچه لیالی قدر تنها ۲۷ رمضان نیست ولی می‌بینیم در این شب ۲۷ باران انا انزلنا بر زمین می‌بارد. امشب چشم‌هایمان را با آب توبه می‌شوییم و کلام قرآن را در دهان می‌ریزیم تا خواب چشمانمان را نیازارد.

ای یگانه هستی ما را ببخش و به حرمت شب قدر از مقربان درگاهت گردان و در این شب مبارک که فرشتگان درگاهت بر زمین می‌آیند سرنوشت ما را به بهترین نحو رقم زن. آمین یا رب‌العالمین

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام‌جمعه پاوه؛ این مراسم معنوی با حضور بیش از 700 نفر از خواهران و برادران عاشق قرآن رأس ساعت 22:30 دقیقه آغاز شد. ابتداء در فضایی آکنده از حب الهینماز عشاءوتراویحبرگزار گردید.

بعد از اقامه نماز تراویح، مجری برنامه،ملا برهان عزیزیریز برنامه‌ها را اعلام نمود؛ اولین برنامهکلام نورانی قرآنبود که با شیوایی و زیبایی تمام و لحن نیکو، توسطملا حیدر احمدیتلاوت گردید و معنویت خاصی به مسجد بخشید.

سپسطلبه‌های نوجوان مسجد قباسرودی زیبا و بسیار تأثیرگذارخواندند و مسجد را روحانی‌تر نمودند و حاضرین تحت تأثیر اشعار آنان قرار گرفتند.

 

سپسحاج ماموستا قادریدر خصوص «توبه، حب و بغض و استقامت» به ایراد سخن پرداختند وشب ۲۷ رمضان را از دیدگاه اهل سنت شب اوج معنویت در زندگی اهل ایمان و شب پر معنویت تری در ماه رمضانتعریف و در ابتدای سخنان خود گفتند: امشب در این مکان مقدس گرد هم آمده‌ایم تا خدای بزرگ از گناهان ما درگذرد و بر اشتباهات ما قلم عفو بکشد، جمع شده‌ایم تا توبه کنیم. توبه‌ای که سبب شود دیگر به گناه آلوده نشویم.

ایشانسپس به تعریفواژه توبهپرداختند و گفتند:توبه در لغت به معنای بازگشت و رجوع کردن استو در اصطلاح شریعت اسلام توبه به معنای ترک گناه و معصیت و بازگشت به‌سوی خداوند است.

امام‌جمعه پاوهاضافه کردند: خداوند بزرگ و مهربان حساب ویژه‌ای در قرآن کریم برای توبه باز کرده است و ۴۷ بار از توبه سخن گفته است و این تکرار برای آن است که ما توبه را از یاد نبریم.

ماموستا قادریگفتند: خداوند بزرگ صاحب عفو و بخشش است و در لحظه‌ای که همه درها بسته می‌شود درهای رحمت الهی گشوده است و درگاه توبه او همیشه باز است. لذا اگر گناهی مرتکب می‌شویم باید از این ذات مقدس طلب بخشش کنیم و استغفار نماییم.

ویبهترین نوع توبه را توبۀ نصوحدانستند و گفتند:بی‌شک بهترین و ارزشمندترین و قوی‌ترین توبه‌ای است که به دنبال آن ما دیگر به فکر گناه نباشیم. خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: توبوا الی الله توبة نصوحا. «به درگاه خداوند توبه کنید از گناهانی که قبلاً انجام داده‌اید».

 ایشانسپس بهعصر پر از فساد و دروغ امروزیاشاره کردند و گفتند:در عصر من و شما فساد و دروغ و پایمال کردن حقوق محرومان و قطع رحم و شیوع زنا و خوردن مال حرام به‌وفور یافت می‌شود و جنگ و کشتار و ترور و دربه‌دری جمع زیادی سراسر دنیای اسلام را در برگرفته است و مسلمانان از خانه و کاشانه خود آواره شده‌اند.

امام‌جمعه پاوهبا نگاهی به تاریخ گذشته خاطرنشان کردند:تاریخ نشان نمی‌دهد خاورمیانه یا ممالک اسلامی در هیچ زمانی به‌اندازه عصر ما دچار مشکلات و بحران و تفرقه بوده باشد.ما خود در ایجاد این مشکلات دخیل هستیم و در بسیاری از موارد از وظیفه خود کوتاه آمده‌ایم ومتأسفانه در تربیت و پرورش افراد زیاد تلاش نمی‌کنیم و آموزش‌وپرورش هم از بعضی مسئولیت‌ها شانه خالی کرده و روحانیون هم در انجام وظیفه دینی خود دچار یک نوع تعلل و کاهلی هستند

ماموستا قادریدر ادامه اضافه کردند:نتیجه این بی توجهی ها آن است که فرزندان ما در دام تندروی و تکفیر گرفتار می‌شوند و پدر و مادر و اطرافیان خود و جامعه را دچار گرفتاری می‌کنند.

امام‌جمعه پاوهلزوم بازگشت به درگاه الهی را یادآور شدند و گفتند: خدای بزرگ عبدان خود را مورد خطاب قرار می‌دهد و می‌فرماید: ای عبدان من اگر اشتباهی مرتکب شده‌اید از رحمت خدا مأیوس نشوید. هر وقت بازگردید درگاه رحمت الهی باز است.

ایشاندر بحث دوم خود به مسئله حب و بغض پرداختند و گفتند:خداوند به نحوی ما را خلق کرده تا همدیگر را دوست بداریم و دشمنان را نیز دشمن بدانیم.

امام‌جمعه پاوهسپس به تعریف و تمجید قرآن از پیامبر اسلام (ص) و یارانش پرداختند و گفتند: قرآن می‌فرماید«مُحَمَّدٌ رسول‌اللهوَ الَّذينَمَعَهُأَشِدَّاءُعَلَي الْکُفَّارِرُحَماءُ بَيْنَهُمْ»محمد (ص) و آنان که با او بودند دو خصلت مهم داشتند. ۱- نسب به کافران و دشمنان دین ایستادند و تسلیم نشدند ۲-نسبت به هم محبت داشتند و در زندگی خود درست و سالم بودند.

ماموستا قادریدر ادامه اضافه کردند: در عصری قرارگرفته‌ایم که اختلافاتی عدیده در بین ماست و محبت ما صنفی و مذهبی و قومی و زبانی است. امروزه ما نسبت به یکدیگر محبت نداریم. حکومت‌ها و دولت‌ها کاری کرده‌اند که مسلمانان گرفتار شده‌اند و کافران برای ما تصمیم می‌گیرند.

امام‌جمعه پاوهبا اشاره به اینکه معیار شخصی ملاک در دین‌داری نیست، به داستان فرستادن عبدالله بن عباس به میان خوارج توسط حضرت علی اشاره کردند و گفتند: وقتی‌که عبدالله بن عباس به میان خوارج رفت دید که در اثر نمازخواندن زیاد، پیشانی آن‌ها ترک برداشته است به نزد حضرت علی (رض) آمد و گفت: ای امیرالمؤمنین آنان به‌قدری عابد هستند که انسان شرم می‌کند با آنان وارد جنگ شود. حضرت علی فرمود: ای پسر عباس تو اشتباه می‌کنی ما باید حق را معیار قرار دهیم نه نماز و عبادت را و با حق افراد را بسنجیم و نه حق را با افراد.

ماموستا قادریخاطرنشان کردند: ما مسلمانان اورامانات هم باید نسبت به وطن خود عشق داشته باشیم زیرا در این وطن زندگی می‌کنیم و از امکانات و هوای سالم آن استفاده می‌کنیم و درحالی‌که امروزه دنیا در جنگ و آشوب است اما امنیت بر منطقه و شهر و استان و کشور ما سایه‌گستر است. باید بکوشیم و نگذاریم امنیت ما به هم بخورد و ملعبه دست دیگران شود.

امام‌جمعه پاوهدر بخش سوم سخنان خود به بحثاستقامتپرداختند و گفتند:استقامت به معنی ایستادن و مقاومت بر طاعت است و مفهوم آن این است یعنی طاعتی را که امروزه انجام می‌دهیم بعد از رمضان هم دوام داشته باشد.

ایشاندر ادامه به نقل حدیثی از سفیان بن عبدالله سقفی پرداختند و گفتند: این صحابه می‌فرماید: خدمت پیامبر اسلام رسیدم و عرض کردم یا رسول‌الله (ص) چیزی از اسلام به من بگو که آن را منهج زندگی خود قرار دهم و به غیر از تو از کسی دیگر سؤال نکنم. حضرت رسول (ص) فرمودند: بگو به خدا ایمان آوردم و بر این روش استقامت کن.

ویبا اشاره به عمر داعش گفتند:در بیش از ۳ سال که از عمر داعش می‌گذرد بنده کمترین هفته و روز بوده که مردم را هشیار نکرده باشم زیرا به این عقیده استوار بود ه ام که تندروی مذهبی بسیار خطرناک است. خدا کند مصیبت خانواده‌های ما کمتر شود و آرام‌تر و معتدل‌تر باشند. پدران و مادران دچار غصه نشوند و جوانان ما به‌جای پرداختن به برنامه‌های دیگر، به تحصیل ادامه دهند. و راه اعتدال را در زندگی انتخاب کنند

ماموستا قادریدر پایان خاطرنشان کردند:اگر تندروی جواب می‌داد طالبان در افغانستان و داعش در عراق و سوریه به نتیجه می‌رسیدند و ما شاهد این‌همه کشتار و تخریب و دربه‌دری نبودیم.قرآن می‌فرماید اگر اهل ایمان به روش خود که همانا حرکت در مسیر اعتدال است استقامت داشته باشند خداوند خیرات و برکات خود را بر آنان فرومی‌ریزد.

بعد از سخنان ماموستا قادریجناب ملا بلال مرادیقصیده‌ای در وصف نبی مکرم اسلامخواندند و معنویت مجلس را دوچندان کردند.

سپس برادرجمال مرادیاز شاعران خوش‌ذوق پاوهشعری زیبارا قرائت نمودند.

برنامه بعدیقرائت دسته‌جمعی قرآنبود که با صوت زیبای آقایانعالم ازکاتوملا بلال مرادیتلاوت گردید و نورانیت زیادی به فضای مسجد بخشید

ماموستا قادرینیز در بخش دیگری از برنامه‌ها بهسؤالات شرعی حضارپاسخ دادند.

آخرین برنامه شب قدرنماز صلاة التسبیحبود، که توسط آقای ملا کریم اداک اقامه شد،  این نماز ۴ رکعت و نمازی خاص است که در آن ۳۰۰ بار تسبیح «سبحان‌الله و الحمدلله و لااله‌الاالله و الله‌اکبر» تکرار می‌شود. این نماز توصیه‌شدۀ رسول‌الله (ص) به ابن عباس (رض) و خیلی در زندگی مسلمانان اثرگذار است و هرساله در مساجد بخصوص در مسجد قباء باشکوه خاصی برگزار می‌شود

بعداز اقامه نماز تراویح،جناب حاج ماموستاپیشنهاد نمودندبه شکرانه این شکوه و حضور گرم و کم سابقه جوانان- چه برادران و چه خواهران - که امسال، به نسبت دو دهه گذشته بی‌سابقه بود؛ ضمن قرائت سرودی در مدح رسول مکرم اسلام(ص)، مراسم با دعای قبولی طاعات و عبادات این شب عزیز، پایان پذیرد.

سرود زیبایملا محسن رستمیودعای پایانیحاج ماموستاپایان بخش برنامه های معنوی این شب نورانی گردید.

گفتنی است مشابه همین برنامه در طبقه پایین مسجد قباء برایخواهرانعزیزی که شب قدر را احیاء کردند، اجرا گردید.

لازم به ذکر است که یکی از خیرین برای سحر قدریان ۶۵۰ کاسه حلیم آوردند و از وی تشکر به عمل آمد.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد