متن کامل سخنان جوانان پاوه ای در دیدار با استاندار کرمانشاه

کد خبر: 292766|19:00 - 1394/03/09
نسخه چاپی
متن کامل سخنان جوانان پاوه ای در دیدار با استاندار کرمانشاه
جمعی از جوانان استان کرمانشاه به مناسبت روز جوان و در دومین نشست جوانان حامی دولت تدبیر و امید با استاندار کرمانشاه دغدغه های خود را با ابراهیم رضایی بابادی در میان گذاشتند.

به گزارشهزار ماسوله، به نقل از سلام پاوه در این نشست که روز هشتم خرداد برگزار شد، جوانانی از شهرستان های استان حضور داشتند و به بررسی مشکلات و مسائل مربوط به شهرستان خود پرداختند.

جوانان شهرستان پاوه به عنوان اولین شهرستان به بیان مشکلات و مسائل خود پرداختند. در این نشستعبدالله شهریاری، یاسر احمدی، مبین حسینی،صیاد شفیعی،میلاد یوسفی(خبرنگار پاوه پرس)، احسان شکرالهی(مدیر فنی و هیات موسس سلام پاوه)، شیما کریمیو مهوش بهرامیحضور داشتند.متن  کامل درخواستهای جوانان پاوه ای توسط خانم شیما کریمی به شرح ذیل در این نشست قرائت شد.

در ابتدا لازم است از تمامی کسانی که در تشکیل دوباره این نشست و بررسی و پیگیری مسئله NGO ها که از خواست های جوانان پاوه در اولین دیدار با استاندار محترم کرمانشاه بود تشکر نماییم.

یکی از مسائل مطرح شده در جلسه قبل بازگشایی مرز شوشمی در پاوه بود که جناب آقای استاندار فرمودند: “کارگروه ویژه در این زمینه تشکیل شده و کار در مراحل نهایی قرار دارد که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد باشیم مردم منطقه اورامانات ارتباط نزدیکتری با مرز داشته و از این امتیاز برخوردار شوند.” ما نیز شاهد تلاش استاندار و سایر مسئولین محترم جهت بازگشایی مرز شوشمی بوده ایم و از شما و تمامی مسئولین سپاسگذاریم. اما متاسفانه تاکنون مرز شوشمی بازگشایی نشده و تا جایی که اطلاع داریم مشکل از طرف دولت عراق میباشد و امیدواریم این مشکل به زودی حل شده و شاهد بازگشایی مرز باشیم.

طبق آمارهای موجود شهرستان پاوه در میان بیست شهر اول بیکار کشور قرار دارد، از آنجاییکه این شخیصه خود یک معضل اجتماعی-اقتصادی قلمداد می گردد ،فلذا با توجه به بسترها و ظرفیت های مناسب که ذیلا بدان اشاره می شود، کاربست آنها می تواند راهگشایی برای محدودیت موجود تلقی گردد.

استان کرمانشاه به سبب کلکسیونی از زیبایی ها و وجود موهبت های الهی یکی از مناطق هدف گردشگری غرب کشور محسوب می شود. شهرستان پاوه نیزبه سبب جاذبه های بی شمارش نظیر: دالانی، هجیج، نودشه، خانقاه، شمشیر، بوزین و مرخیل و بیدمیری و کوههای سربه فلک کشیده ی شاهو و آتشگاه در لیست مناطق گردشگری استان، حرفی برای گفتن دارد.

از طرفی با اندک تأملی می توان مناطق نمونه گردشگری دیگری از شهرستان را از جمله: غار خالو حسین ، رودخانه خروشان سیروان، اماکن مذهبی از جمله سیدعبیدالله معروف به کوسه ی هجیج برادر امام رضا(ع)، سلطان اسحاق، شهر زیبا وپلکانی پاوه، شهرهای نوسود، نودشه، باینگان و بانه وره برشمرد که ویژگی هایی فراتر از سایر مناطق استان را دارا می باشند.

منطقه حفاظت شده بوزین و مرخیل در سیزده کیلو متری جنوب غربی پاوه با وسعت بیش از ۳۳ هزار هکتار که در سال ۱۳۷۸ به عنوان چهارمین منطقه حفاظت شده در کشور به ثبت رسیده است، و جانورانی از قبیل: کل و بز , قوچ , میش , شوکا , خرس قهوه ای , خوک , پلنگ , روباه سیاه گوش و کفتار ؛ همچنین پرندگانی مانند : کبک , جی جاق , عقاب جنگلی , توکای سیاه , کرکس مصری , غراب و مرغ شباهنگ را در خود جای داده است اشاره ای داشته باشیم.

نظر به اینکه یکی از فاکتورهای مهم در توسعه صنعت گردشگری سرمایه های اجتماعی می باشد، نتایج یک پژوهش میدانی میزان سرمایه اجتماعی جوانان شهر پاوه را در حد بالایی برآورد نموده است.

در تحقیقی که در سال های ۸۱ تا ۸۶ تحت عنوان بررسی تأثیر صنعت گردشگری بر اشتغال در منطقه اورامانات انجام شد، بررسی فرضیه ها نشان داد که: بین توسعه صنعت گردشگری و اشتغال رابطه معناداری وجود دارد، و صنعت گردشگری در منطقه نسبت‌ به سایر بخش‌های اقتصادی،اشتغال بیشتری ایجاد کرده است.

بنابراین برنامه ریزان گردشگری کشور با بالا بردن توان مناطق نمونه گردشگری و نزدیک کردن مناطق به وضعیت ایده آل باید شرایط سرمایه گذاری در این مناطق را آماده و سپس مناطق نمونه گردشگری را به سرمایه گذاران واگذار نمایند که این امر باعث رشد و توسعه منطقه ای خواهدشد.

گفتنی است یکی از گام ها و روشهای مؤثر جهت تامین امنیت پایدار در مناطق مرزی ، تثبیت و ماندگاری جمعیت، اشتغال زایی و ایجاد بازارچه های مرزی در انواع مختلف است. در حقیقت آنچه که می تواند امنیت مرزها را تضمین نماید توسعه پایدار مناطق مرزی است. به گونه ای که با توسعه پایدار مناطق مرزی از طریق استفاده بهینه از ظرفیت های موجود در شهرستان از جمله توسعه صنعت توریسم و ایجاد بازارچه های مرزی می توان به راهبرد اساسی حفظ و گسترش امنیت مرزها کمک نمود.

بی ربط نیست که در اینجا به پژوهش انجام شده توسط دکترمحدباقر قالیباف شهردار تهران در سال ۱۳۸۷ ، تحت عنوان ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺳﺮﻣﺎﻳﻪ های ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﺮ ﺍﻣﻨﻴﺖ ﻣﺮﺯ، ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻣﻮﺭﺩﻱ: ﺑﺨﺶ ﻣﺮﺯﻱ ﻧﻮﺳﻮﺩ ﺷﻬﺮﺳﺘﺎﻥ ﭘﺎﻭﻩ اشاره ای داشته باشیم. ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎی این تحقیق نشان داد ﻛﻪ ﺳﺎﻛﻨﺎن اﻳﻦ ﺑﺨﺶ از ﻣﺮز اعتماد زیادی به یکدیگر دارند، همچنین وجود مرزهای آرام در منطقه تایید شده است.

مردم مرزنشین شهرستان پاوه علیرغم اینکه با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند و شاهد اجرا شدن طرح های زیربنایی برای توسعه پایدار منطقه نمی باشند اما همچنان در صحنه های حساس و سرنوشت ساز با حضوری حداکثری آمده اند و می آیند. باوجود این شرایط یکی از دلایل توسعه نیافتگی شهرستان می تواند نگاه بسته و امنیتی حاکم بر منطقه باشد. ما نیازمند مسئولانی هستیم که دیدشان نسبت به مردم فرهنگی باشد نه امنیتی؛ چراکه مردم شهرستان پاوه به فرهنگی بودن شهره می باشند. الحمدلله اینک شاهد تغییرات مثبتی در این راستا بوده و انتظار همراهی بیشتر را داریم.

یکی دیگر از مسائل مهم پاوه در راستای کاهش آمار بیکاری مبحث شهرک صنعتی می باشد. توسعه شهرک صنعتی نقش بسیار مهمی در اشتغال جوانان این شهر دارد، اما متاسفانه درحال حاضر به دلیل نداشتن زیرساخت های اولیه همچون آب و گاز تعطیل بوده و لازم است مسئولین پیگیری نمایند و با ارائه تسهیلات بانکی و ایجاد امکانات اولیه از بخش خصوصی حمایت نمایند.

یکی دیگر از مهمترین مشکلات، مسئله آب شرب پاوه است. شهرستان پاوه از لحاظ میزان بارش رتبه اول را در استان داراست، اما متاسفانه هرساله با مشکل کمبود آب مواجه است، به نحوی که با کمال تعجب در فصل بهار نیز با جیره بندی آب مواجه می باشیم. چند سالیست که پروژه انتقال آب چشمه هانی کوان به پاوه شروع شده، اما تاکنون این آب به پاوه انتقال نیافته و بعید است به این زودی انتفال یابد.

یکی از مشاغل منطقه باغداری است، اما خشکسالی های اخیر باعث از بین رفتن باغات و بیکاری تعدادی از ساکنین منطقه شده است. حال که با تمهیدات معمول مقرر است بخش عظیمی از آب منطقه دشت های ایلام و استان کرمانشاه را سیراب نماید خشکسالی باغات منطقه معنادار است لذا انتظار می رود با تعیین حق آبه ای به امر توسعه باغداری منطقه اهتمام گردد تا شاغلین این حرفه نیز به خیل ۲۰۰۰ کارگری که با اتمام سد داریان بیکار می شوند ملحق نگردند.

امید است با تدبیر و درایت حضرت عالی سیاست های دولت تدبیر و امید در منطقه عملیاتی گردد و در پایان از شما درخواست می نماییم که از طرح های زیربنایی که در جهت توسعه همه جانبه منطقه توسط فرماندار شهرستان جناب آقای ایده پور ارائه شده است حمایت نمایید و همکاری و همراهی خویش را در این زمینه بیش از پیش مبذول فرمایید. باتشکر

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد