به گزارش هزارماسوله ، بخشدار نوسود در جلسه ی انجمن کتابخانه های نودشه و نوسود ضمن قدردانی از کمکهای شهرداران این شهرها به کتابخانه های یاد شده در خصوص اهمیت کتاب و کتابخوانی و سطح سواد عمومی مردم گفت: از یکی از سران انگلستان سئوال شد که چه دلیلی دارد که انگلستان که هم مرز با اسکاتلند است به این منطقه وارد نمی شود اما مرتب در هندوستان که آن سر دنیا است هزینه می نماید فرمانده مذکور در جواب می گوید: در هندوستان به دلیل عدم توجه به سواد و تحصیلات در عام کلمه اکثریت جاهل هستند و اقلیت نیز خائن و ما از این دو مولفه برای نفع اقتصادی خود و تسلط بر منابع این کشور پهناور استفاده می نماییم.
دکتر هدایت محمودی گفت: پس از جنگ جهانی دوم صندوق بین المللی پول به کشورهای اروپایی تسهیلات و وام برای بازسازی اختصاص داد تعدادی از این کشورها از این وامها برای بازسازی ساختمان های عمومی و خیابانها و .. استفاده کردند اما کشورهای اسکاندیناوی از این وامها برای احداث کتابخانه هااستفاده کردند و پس از تقریباً یک قرن آنها هم اکنون از آن طرز تفکر بهره می برند.
دکتر محمودی همچنین گفت: در جمهوری اسلامی ایران جهت انجام کارهای فرهنگی به ویژه در بخش اقوام هیچگونه محدودیتی وجود نداشته و ندارد و مسئولین بصورت عام از انجام کارهای فرهنگی اقوام که همگی آنها با آیین و رسوم اسلامی و اخلاقی عجین هستند حمایت همه جانبه می نمایند لذا از نخبگان فرهنگی نودشه می خواهم در این خصوص وارد میدان عمل شوند .
در ادامه شهردار نودشه نیز وجود کتابخانه را در هر شهر منشاء تغییرات بنیادین فرهنگی عنوان نمود و گفت: هیچ جامعه ایی پیشرفت نمی کند مگر آنکه مولفه های فرهنگی در آن جامعه تقویت شوند.
مهندس علی اشرف خسروی افزود : کتابخانه ها عمده ترین موتورهای محرک تغییرات مثبت فرهنگی هستند و ما موظف به ارتقای این مکانهای فرهنگی هستیم.
شهردار نودشه در پایان گفت: برابر قانون شهرداری ها موظف هستند سالانه نیم درصد از کل درآمدهای محقق یافته را به کتابخانهها پرداخت نمایند که خوشبختانه شهرداری برابر نماگرهای مآبی خود در این خصوص مضایقه ننموده است و هم چنین شهرداری نودشه آمادگی دارد در صورت تصویب شورای محترم بعنوان فعالیت فرهنگی علاوه بر نیم درصد فوق مساعدتهای دیگری با کتابخانه عمومی شهر جهت ارتقای سطح فرهنگی جامعه ی شهرمان داشته باشد .