به گزارش هزارماسوله ، مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاوه در نشست پدافند غیر عامل شهرستان در سخنانی با اشاره به بیماری تب دنگی اظهار داشت: پشه ای که حامل بیماری کشنده تب دنگی می باشد پشه آئدس است که در اب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد پیدا می کند.
دکتر ستار سهرابی افزود: در حال حاضر در 12 استان کشور به صورت اپیدمی شروع شده است و در استانهای شمالی و جنوبی و هرمزگان شیوع ان بیشتر است به طوری که الان این پشه به صورت حامل ویروس شیوع پیدا کرده است.
وی گفت: این پشه از طریق کشورهای حاشیه خلیج فارس وارد ایران شده است، و وضعیت به طوری است که یک پشه آلوده سریعا در بین همه پشه های دیگر منتقل و در کمتر از یک ماه باعث اپیدمی در یک منطقه می شود.
دکتر سهرابی با اشاره به علایم بیماری گفت: علایم بیماری نیز بر روی انسان از چهار تا ده روز مشخص می شود و در حدود 80 درصد مبتلا شدن به این بیماری بدون علایم بیماری است و در ۲۰ درصد موارد بیمار دچار علایمی همچون درد عضلانی شدید، درد پشت حدقه چشم ، تهوع و استفراع می شود که منجر به مرگ افراد می شود همچنین بیمار دچار خونریزی هایی می شوند که از تمام نقاط بدن دچار خونریزی می شوند .
وی تصریح کرد: همه افراد جامعه را از کودکان هم درگیر می کند، و کسانی که بیماری خاصی همچون دیابت، فشار خون و سرطانی باشند ریسک بالاتری دارند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاوه اضافه کرد: این بیماری از طریق انسان به انسان منتقل نمی شود بلکه فقط از طریق پشه به پشه است و با توجه به رفتار پشه، در عرض یک ماه کل یک منطقه را درگیر می کند .
دکتر سهرابی با بیان اینکه عملا نمی توان جلوی شیوع این بیماری را گرفت گفت: فعلا هیچ واکسنی برای جلوگیری از کنترل بیماری وجود ندارد و مهمترین راه جلوگیری از شیوع آن پیشگیری از نیش پشه است و اینکه احتمال انتقال بیماری از مادر به نوزاد نیز وجود دارد و در فراورده های خونی هم نادر است.
دکتر ستار سهرابی با اشاره به شیوع این بیماری در منطقه ما گفت: طبق نظر کارشناس وزارت بهداشت، این بیماری در آینده ای نزدیک می تواند در کل ایران پخش شود ، و در چند روز گذشته با بررسی های به عمل آمده این کارشناسان و با توجه به سیستم بهداشتی پایین کشور همسایه و مراودات مرزی این پشه می تواند وارد ایران شود و حتی از طریق یک لاستیک فرسوده وارد شهرستان شود.
وی اظهار داشت: این بیماری در ۱۲ استان کشور پخش شده است اگر بیماری مسافر باشد و تردد نماید و وارد منطقه ما شود فقط نیش یک پشه می تواند به کل پشه ها سرایت کند و کل پشه ها حامل ویروس تب دنگی قرار بگیرند.
دکتر سهرابی گفت: ما هم اکنون 151 مورد قطعی بیماری تب دنگی در کشور داریم و تشخیص آن هم براساس علائم بالینی و آزمایشگاهی است، و با توجه به شرایط شهرستان، صد درصد تب دنگی زودتر در شهرستان ما خود را نشان دهد.
وی خاطر نشان کرد: کسانی که مبتلا به بیماری تب دنگی شوند، ممکن است دوباره و در یک فاصله زمانی مجددا مبتلا به بیماری شوند اما متاسفانه در دور دوم این بیماری برخلاف بیماری کرونا شدیدتر خود را نشان می دهد.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد