مرزی شوشمی، فرصت‌ها و چالش‌ها

سرویس: اجتماعیکد خبر: 302144|09:51 - 1403/08/06
نسخه چاپی
مرزی شوشمی، فرصت‌ها و چالش‌ها
مرز شوشمی مرز رسمی تجارت ایران و عراق در منطقه طی 6 ماه سپری شده از سال جاری صادرات 31 میلیون دلار به وزن 56 هزار تن رشد 49 درصدی از نظر ارزشی را تجربه کرده‌، اما این مرز با وجود فرصت‌های فراوانی که دارد با چالش‌هایی مواجهه است.

به گزارش هزارماسوله ، به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، مرز شوشمی یکی از مرز‌های غربی ایران است که در استان کرمانشاه، در نزدیکی شهر پاوه و منطقه نوسود قرار دارد.مرز شوشمی مرز رسمی تجارت ایران و عراق در منطقه است به‌طوری که طی 6 ماه سپری شده از سال جاری صادرات 31 میلیون دلار به وزن 56 هزار تن رشد 49 درصدی از نظر ارزشی را تجربه کرده‌ است.

اما مرز رسمی شوشمی از زیرساخت‌های مناسبی برخوردار نیست، بخشی از جاده محدوده گمرک این مرز تا نقطه صفر مرز خاکی است که سبب نارضایتی مردم و مسافرانی عراقی می‌شود که از طریق این مرز وارد ایران می‌شود.چگونگی ترخیص کالا از مرز شوشمی دیگر مشکل این گمرک است، کالاهایی که قرار است با کوله بری به‌صورت قانونی از مرز شوشمی و از طریق گمرک توسط واردکننده، وارد شهرستان پاوه شود به مرز باشماق مریوان رفته و مجدداً این کالاها برای ترخیص به مرز شوشمی پاوه منتقل می‌شود؛ یعنی عملاً واردکننده‌ای که قصد وارد کالا از طریق مرز شوشمی را داشته باشد باید اول این کالاها به مرز باشماق مریوان رفته و بعد از مرز شوشمی ترخیص و وارد شهرستان پاوه شود که این سبب می‌شود واردکننده کالا را از طریق مرز شوشمی وارد نکند و از همان مرز باشماق وارد کند. درحالی‌که می‌توان این کالاها را مستقیماً از طریق مرز شوشمی وارد کشور کنند تا واردکننده متحمل هزینه‌های اضافی برای ترخیص کالا نشود.قطعی‌های مکرر سامانه مستقر در گمرک مرز شوشمی را می‌توان در قالب دیگر مشکل بارز این مرز عنوان کرد که واردکنندگان و صادرکنندگان با قطعی‌های چندین‌ساعته تا ترخیص کالا را مواجهه می‌کند.

علی‌اصغر عباس‌زاده، ناظر گمرکات استان کرمانشاه دررابطه‌با مشکلات مطرح در مرز شوشمی به خبرنگار فارس، گفت: مشکلات زیرساخت‌ها جاده‌ای مربوط به گمرک نیست به سایر سازمان‌ها از جمله راه و شهرسازی و راهداری حمل‌ونقل جاده‌ای مربوط می‌شود و به عنوان یک مطالبه از طرف گمرک عنوان می‌شود.وی ادامه داد: اما همچنان پیگیر حل مشکل ترخیص کالا، در مرز شوشمی هستیم تا ترخیص کالاهایی که به‌صورت کوله‌بری وارد شوشمی می‌شود از طریق رویه ترانزیت تخلیه و مجدد از طریق کارگزارانی که از رویه کوله‌باری مرزداران سهمیه دارند از طریق گمرک ترخیص و وارد کشور شود.ناظر گمرکات استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: اما ازآنجاکه هر مرزی سهمیه خاص خود را دارد کارگزار باید کالای خود را از طریق مرز شوشمی و از سهمیه مرزداران وارد کند و امکان ترخیص از مرز باشماق را ندارد.وی گفت: طی 6ماهه سال جاری 16 میلیون دلار کالا به وزن 3 میلیون و 700 هزار تن که رشد 12 درصدی داشته در گمرک شوشمی ترخیص شده است.

عباس‌زاده در رابطه با قطعی مکرر سامانه نیز، گفت: قطع و وصلی‌های سامانه بیشتر مربوط به فصل تابستان و قطعی برق بود، اما الان با پایان قطعی برق این مشکل رفع شده است.وی سخنان خود را با یک خبر خوب برای مرز شوشمی به پایان رساند و افزود: طی نشستی که اخیرا با مسئولان استان حلبچه در عراق داشتیم تردد هموطنان با خودرو شخصی خود از طریق مرز شوشمی به عراق را پیگیر بودیم که طرف مقابل هم تحت رویه ورود موقت یا با استفاده از دفترچه انجام شود که خوشبختانه تمامی امکانات لازم فراهم شده است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد