به گزارش هزارماسوله ، طبق آمارهای رسمی و مشاهدات میدانی،اغلب جمعیت بزرگسال و حتی درصد قابل توجهی از جمعیت نوجوانان و کودکان امروز ایران مبتلا به بیماری اپیدمیک "اضافه وزن و چاقی" می باشند. این وضعیت عموما حاصل "سبک زندگی کم تحرک" می باشد که در طی نیم قرن گذشته مردم ایران بدلایل مختلف گرفتار این "سبک نامناسب و پر ریسک" شده اند.
🔺هم اکنون بیماریهای پر عارضه حاصل از این سبک زندگی(ازجمله چاقی، دیابت، فشارخون بالا،تنگی عروق خونی، اختلالات مفصلی و عضلانی و ..)دهها میلیون نفر از مردم ایران را گرفتار نموده و مبتلایان با تبعات ناگوار آنها دست و پنجه نرم کرده و دریک کلام موجب آن شده است تا "کیفیت زندگی" شان علیرغم "کمیت روبه رشد آن"، بشدت کاهش یابد.
▪️یکی از توصیه های مهم و موثر برای مقابله با این "سبک زندگی پر عارضه" ، "تحرک کافی روزانه شهروندان" می باشد. "تحرک کافی روزانه"میتواند به اشکال مختلف انجام شود،اما شاید آسانترین و کم هزینه ترین روش یا در واقع "روش بدون هزینه"، همانا "پیاده روی" می باشد.
🔺هر فرد بالغ، هر نوجوان و حتی هر کودکی می تواند "پیاده روی"ساده روزانه در معابر عمومی و حتی در محدوده سکونتگاه شخصی خود را در دستور کار خود قرار بدهد و با این اقدام آسان از "سلامت فیزیکی و روانی و حتی اجتماعی" خود مراقبت نماید.
▪️برای داشتن انگیزه در انجام این روش ساده،هر کسی میتواند یک نرم افزار موسوم به "قدم شمار" یا "پدومتر" را به آسانی روی موبایل شخصی خود نصب نموده و تعداد قدم های خود در طول شبانه روز را بشمارد و به محدوده متناسب با نیاز روزانه خود نزدیک نماید (حداقل ۶ هزار قدم در روز برای بزرگسالان ).هرچه تعداد قدم بیشتر باشد، امکان ذخیره انرژی در قالب چربی یا اضافه وزن کمتر گشته و بنابراین امکان دست یافتن به تناسب اندام یا "فیتنس" نیز بیشتر خواهد شد.
🔺خوشبختانه اغلب موبایل های امروزی بصورت "پیش فرض" از چنین نرم افزاری برخوردار بوده و فقط کافی است تا توسط صاحب آن ،فعال گردد.
▪️به عنوان یک پزشک حافظ سلامت شهروندان به همه مردم توصیه می نمایم تا اگر منع پزشکی خاصی برای پیاده روی ندارند، این نرم افزار را روی گوشی خود نصب نموده و حساب "قدم های روزانه" خود را داشته باشند.بدون شک این یک اقدام "خودمراقبتی"بسیار کارآمد و موثر در فرایند حفظ سلامتی بوده و می تواند موجب پیشگیری از ابتلای زودهنگام به بسیاری از بیماریها از جمله "تنگی عروق خونی" "آلزایمر" و "چاقی" شود.
✍️دکتر برهان ولدبیگی
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد