ماموستا قادری:

وقتی مملکتی قدرت نظامی قوی داشته باشد، دشمن نمی‌تواند به آن طمع کند

سرویس: اجتماعیکد خبر: 302417|22:38 - 1403/10/21
نسخه چاپی
وقتی مملکتی قدرت نظامی قوی داشته باشد، دشمن نمی‌تواند به آن طمع کند
نمازجمعه ۲۱ دیماه ۱۴۰۳ به امامت حاج ماموستا قادری اقامه شد

به گزارش هزارماسوله ،متن کامل خطبه‌های نماز جمعۀ مورخۀ ۱۴۰۳/۱۰/۲۱ شهر پاوه

بسم‌الله الرحمن الرحیم

الحمدلله رب العالمین ثم الصلاة والتحیة والسلام علی رسول‌الله و علی آله و صحبه و من والاه ولا حول و لا قوة الا باالله

السلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته

در پیشگاه پروردگار بزرگ و عظیم‌الشأن درخواست می‌کنم به تک‌تک شما برادران و خواهران حاضر در مسجد و خانوادۀ محترمتان و کسانی که از این بحث استفاده می‌کنند، عزت، سعادت، توفیقات و سلامتی عطا فرماید.

عزیزان من؛ خطبه‌های امروز بنده سه بحث و دو یادآوری است۱-پیش‌بینی حضرت خاتم (ص) در خصوص آیندۀ اسلام که در بسیاری از زمان‌ها و عصرها و مناطق این پیش‌بینی نمود داشته است و حالاً در منطقۀ خاورمیانه نمود دارد و ما باید بپذیریم این پیش‌بینی یک پیش‌بینی درست بوده است. ۲- غربت دین در کلام رسول‌الله (ص) و وظیفۀ ما ۳-جمله‌ای از بزرگ مهر

دو یادآوری: ۱- ما و حج؛ تا امروز در سال ۱۴۰۳ بیش از هزار نفر از اهل سنت استان کرمانشاه راهی مکه و مدینه به جهت انجام عمره شده‌اند و قرار است بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر نیز راهی حج تمتع شوند. این سفر و این حرکت دارای پیام است که در این خصوص هم بحث می‌کنم ۲- اشاره‌ای به رزمایش اخیر سپاه در منطقۀ ازگله

بحث اول: پیش‌بینی حضرت خاتم (ص) در خصوص آیندۀ اسلام

پیامبر بزرگوار ما (ص) در حدیثی که نزد شرّاح حدیث و اهل تحقیق حدیثی مقبول و مورد تأیید است، آینده اسلام را پیش‌بینی کرده و وظیفۀ ما مسلمانان را نیز بیان فرموده است. این بزرگوار در پیش‌بینی دلسوزانه و حکیمانه خود می‌فرماید: «سَیَأتي عَلَی النّاسِ زَمانٌ یُخَیَّرُ فیهِ الرَّجُلُ بَینَ العَجْزِ والفُجُور فَمَنْ أَدرَکَ ذلِکَ الزَّمانَ فَلْیَختَرِهَ العَجزَ عَلَی الفُجُور»زمانی پیش خواهد آمد انسان در برابر ضعف دینش و ضعف خودش دفاعی ندارد و نمی تواند دفاع کند؛ یا باید در این جبهه بماند یا جبهۀ فجور را انتخاب کند؟ اگر در جبهۀ دین بایستد، هم باید فشار را تحمل کند و هم چشمانش ضعف دین را در بازار و کوچه و شهر و روستا می‌بینند و اگر به جبهۀ فجور برود، رقص و شادی و پای‌کوبی و مشروبات و مواد مخدر فراوان و آزادی بیشتر است.

پیامبر بزرگوار به ما می‌فرماید: «فَمَنْ أَدرَکَ ذلِکَ الزَّمانَ فَلْیَختَرِهَ العَجزَ عَلَی الفُجُور» اگر در دوران حیات شما این‌گونه مسائل پیش آمد، هرچند فشار بر روی شما زیاد است ولی طرف دین را بگیرید.

بی‌انصاف نیستم بگویم مفاد این حدیث در منطقۀ ما کلاً حاکم است. الحمدلله و المنه مردم ما اکثراً اهل ایمان و اهل دین و اهل عقیده و اهل نماز و اهل جمعه هستند. این وضعیت جای شکر است ولی ما چیزهایی را می‌بینیم و شما هم حتماً می‌بینید که شایستۀ منطقۀ ما و اورامانات و مردمی که در این انقلاب زحمت کشیده‌اند، نیست.

باید قبول کنیم اقرار به دین و گفتن اشهد ان لااله‌الاالله و اشهد ان محمداً رسول‌الله زکات دارد و ساده نگهداری نمی‌شود. شما اگر باغی مثمر داشته باشید آب و شخم و مراقبت و زحمت نیاز دارد و ساده ثمر نمی‌دهد. شما هم وقتی می‌گویید: اشهد ان لااله‌الاالله و اشهد ان محمداً رسول‌الله به مقام و جایگاه و مدرسه‌ای وارد شده‌اید که نگهداری آن زحمت لازم دارد و باید زحمت بکشید اگر زحمت نکشید برای شما ثمری نخواهد داشت. حفظ آن سخت و تحملش نیز اجر و پاداش الهی دارد.

طرفداران توحید در طول تاریخ کارشان دعوت و ابلاغ و استقامت بوده است و بعضاً یا نتیجه نگرفته‌اند یا خیلی کم نتیجه گرفته‌اند. ولی چون ادای تکلیف کرده‌اند، خداوند متعال از آنان تقدیر کرده است.

لذا خطاب به روحانیون و خطبای محترم جمعه و اهل فرهنگ و مشایخ صاحب جایگاه عرض می‌کنم ما نباید کوتاه بیاییم و باید در حد توان به وظیفۀ خود عمل کنیم اگر مخاطبان حرف ما را قبول کردند، فالحمدلله و اگر قبول نکردند، ما ادای تکلیف کرده‌ایم. «وَ مَا عَلَى الرَّسُوْلِ اِلَّا الْبَلٰغُ»

چند نمونه عرض می‌کنم که داعیان دین دریغ نکرده‌اند و نزد خداوند پاداش خیر گرفته‌اند.

قرآن کریم به ما می‌فرماید: حضرت نوح (ع) ۹۵۰ سال تبلیغ کرد، «أَلْفَ سَنَةَ إِلّا خَمسینَ» (۵۰ سال کمتر از ۱۰۰۰ سال) «مَعَ ذلِک لَمْ یُؤمِنْ مَعَهُ إِلّا قَلیل» جمع کمی به او ایمان آوردند. وقتی خداوند متعال به نوح دستور داد کشتی را به آب بیندازد، تعداد کسانی که به او ایمان آورده بودند خیلی کم بودند و مجموع انسان‌ها و حیوانات به‌ زور کشتی نوح را پر کردند. آیا نقص از حضرت نوح بود؟ خیر. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «سَلامٌ عَلیٰ نوُح» آفرین بر نوح و سلام خداوند بر او باد.

حضرت ابراهیم (ع) را در عراق در آتش انداختند و سپس مورد آزار و اذیت قرار دادند و از عراق اخراج کردند با این وصف خداوند متعال در قران کریم می‌فرماید: «سَلامٌ عَلَیٰ إِبراهیمَ» سلام بر ابراهیم که روی پای خود ایستاد و مقاومت کرد. فرعون بلاهای زیادی را بر سر حضرت موسی (ع) آورد و آن بزرگوار را اخراج و نیروهایش را شهید کردند. خداوند متعال می‌فرماید: موسی هم در تبلیغ دریغ نکرده است. «سَلامٌ عَلَیٰ موُسیٰ»

قوم حضرت عیسی او را تحت فشار گذاشتند و گفتند: به تو ایمان نمی‌آوریم. روزی فرمود: «مَنْ أَنْصَارِي إِلَى اللَّهِ» چه کسی می‌تواند دین خدا و مرا یاری کند؟ در سایۀ استقامت به این مقام «وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا» و از طرف ما هم می‌گوییم: سلام خداوند بر حضرت عیسی باد که در جهت تبلیغ دین خدا از هیچ کوششی فروگذار نکرد.

در بخش آخر این بحث به ابعاد زندگانی حضرت خاتم (ص) می‌پردازیم.

اهالی مکه بر حضرت (ص) فشار آوردند و به طایف رفت در آنجا ایشان را سنگ‌ باران کردند و اجازه ورودش به مکه را نمی‌دادند تا یک شخص کافر پیامبر اسلام (ص) را ضمانت کرد. در ایام حج در شبی از شب‌ها در تاریکی شب از مکه به منیٰ رفت و با جمعی از حجاج ملاقات کرد که از غیر مکه به حج آمده بودند. فرمود: «أَلا رَجُلٌ یَحمِلني إِلیٰ قَوْمِهِ فَإِنَّ قُرَیشاً قَدْ مَنَعوني أَنْ أُبَلِّغَ کَلامَ رَبي» آیا در میان شما مردانی باشهامت و شجیع و اهل ایثار وجود ندارند که به من پناهندگی بدهند و از من حمایت و 

پشتیبانی کنند؟ قریشیان به من اجازۀ تبلیغ دین را نمی‌دهند.

نتیجه: پیامبر ما ۱۳ سال در مکه و ۱۰ سال در مدینه از تبلیغ دین دریغ نکرد و خداوند متعال او را به «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ» تبدیل کرد.

برادران و خواهران محترم؛ در این عصر که شاهد هستیم دین و قرآن و اسلام و جایگاه رسول‌الله مورد هجمه قرار می‌گیرند، هرکدام از ما بخصوص علما که مسئولیتی داریم باید به مسئولیت و وظیفۀ خود عمل کنیم و کوتاه نیاییم. اگر موفق شدیم فالحمدلله و اگر موفق نشدیم، امیدواریم خداوند تبارک‌ و تعالی سلامی را که بر پیامبران عزیز خود فرستاد، از آن سلام ما را بی‌نصیب نگرداند و ما هم شامل آفرین و سلام حضرت رسول‌الله (ص) قرار بگیریم.

بحث دوم: غربت دین در کلام رسول‌الله (ص) و وظیفۀ ما

رسول گرامی اسلام (ص) روزی در زیر سایۀ کعبه نشسته بودند. یکی از شاگردانش به خدمت ایشان آمد و گفت: در خانه و دشت و کوی و برزن جایزندگی نداریم. حضرت فرمودند: غصه نخور روزی این اسلام پیروز می‌شود به‌ نحوی‌ که از اینجا تا یمن بروید و کسی به شما کاری نداشته باشد و 

فرمود:بدأ الاسلامُ غَریباً وَ سَیعودُ غَریبا کما بدا؛ فطوبی للغرباء.آیین اسلام از ابتدای شروع خود با غریبی شروع شد و در آینده هم همین‌گونه غریب خواهد شد. خوشا به حال آنان که در آن دوران غربت زندگی می‌کنند.«قیل وَ مَن هُم یا رسول‌الله (ص)» یک نفر از حاضرین عرض کرد یا رسول‌الله (ص) آنان چه کسانی هستند؟ پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «الذین یصلحون اذا فسدالناس»آن‌ها کسانی هستند در روزی که مردم جامعه از مسیر دین خارج و به سمت فساد و بی‌بندوباری می‌روند روی عقیدۀ خود ایستادگی می‌کنند و دین خود را حفظ می‌کنند و اجازه نمی‌دهند زن و فرزندانشان بی‌دین شوند.

«و فی روایَتِ أُخریٰ یُصلِحون إِذا افسد الناس من سنتی» و در روایتی دیگر آمده است؛ خوشا به حال کسانی که وقتی گروهی می‌خواهند سنت‌های رسول‌الله را زیر پا بگذارند، قهرمانانه و شجاعانه و مخلصانه و مؤمنانه از دین و رسالت و سنت من پاسداری می‌کنند.

بنده هم به شما عزیزان عرض می‌کنم؛ بیایید ما هم قدمی برداریم حداقل پیامبر اسلام (ص) به ما بگوید: آفرین بر شما امت من دستتان درد نکند با من صادق بودید. ان‌شاءالله ما هم به‌ جایی برسیم پیامبر بزرگوار (ص) به ما بفرماید: «سَلامٌ عَلَیکُم»

بحث سوم: سخنی از بزرگ مهر وزیر دربار ساسانی در خصوص دولتداری

قبل از اسلام در دنیا دو امپراتوری بزرگ فارس و روم وجود داشت. وقتی مسلمانان خواستند پیام اسلام را به دنیا برسانند تشکیلات کسری (انوشیروان) هیچ‌گونه مقاومتی نکرد و تسلیم مسلمانان شد؛ مانند دولت بعث سوریه با آن‌همه قدرت نظامی در برابر تشکیلات تحریرالشام ساده تسلیم شدند.

روزی شخصی از بزرگ مهر پرسید دلیل شکست امپراتوری ساسانی چه بود؟جوابی داد که به عربی ترجمه شده است و بنده متن عربی را می‌خوانم. «لِأَنَّهُم قَلَّدوا کِبارَ الأعمالِ صِغارَ الرِّجال»چون کارهای بزرگ و مهم و مسئولیت‌های حساس را به دست افراد ضعیف و ناتوان سپرده بودند. می‌بایست مسئولیت‌های مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را به دست افراد قوی می‌سپردند

عزیزان من؛ راست است این جمله متعلق به کسی است که قبل از اسلام زیسته است، ولی دارای درس و عبرت است که هر حکومتی در دنیا کارهای مهم را به دست افراد ضعیف بسپارد، شکست می‌خورد.

در تاریخ شوروی سابق دلیل شکست این کشور را خوانده‌ام. هر چه دانش‌آموز و دانش‌آموخته و دانشجو از شوروی به آمریکا می‌رفتند، آمریکا بر 

روی آنان کار می‌کرد و به آنان می‌گفت: وقتی به شوروی برگشتید زیاد خود را در معرض دید دیگران قرار ندهید ولی اگر مسئولیتی را به شما واگذار کردند کارهای مهم را به دست افراد ضعیف بسپارید وقتی این کار را کردید ما نتیجۀ خود را گرفته‌ایم و شوروی از هم می‌پاشد.

این مطلب هم برای مسئولان ما درسی دارد که کارهای مهم مملکت را به دست افرادی بسپاریم که توان و تجربۀ آن کار را داشته باشند.

یادآوری اول: ما و حج

حج یکی از ارکان دین و رکن رکین اسلام است. پیامبر بزرگوار ما در عمر خود فقط یک‌بار مراسم حج را انجام داده است. اگر حج مخلصانه و مؤمنانه انجام شود، یک‌بار کافی است ولی ۴ بار عمره را انجام داده‌اند. پس ما هم می‌توانیم عمره‌های زیاد انجام دهیم

در حقیقت حج و عمره باید دارای درس و پیام باشند. حج و عمرۀ بی پیام جای تأمل و فکر است.

در سال ۱۴۰۳ تا به امروز بیش از ۱۰۰۰ نفر از اهل سنت استان کرمانشاه به عمره رفته‌اند و حدود ۵۰۰ نفر هم دارند برای حج تمتع ثبت‌نام و آماده می‌شوند. باید این ۵۰۰ نفر که راهی حرمین می‌شوند و کعبه و مقام ابراهیم و حجر اسماعیل و صفا و مروه را می‌بینند و به خدمت پیامبر اسلام می‌رسند و گریه و زاری می‌کنند، وقتی برگشتند ت

حولی در زندگی آنان ایجاد شود و نحوه نمازخواندن و لباس و پوشش و عبادات و معاملات آنها تغییر کند...

خدمت دو نفر از مردان بزرگ تاریخ منطقۀ کردنشین می‌روم تا پیام حج را از این بزرگواران بشنویم.

یکی از آنها مرحوم مولانا خالد رئیس طریقۀ نقشبندیه است که این طریقت را از هند به کردستان آورده است. این بزرگوار به حج مشرف و قبل از مدینه به مکه رفته است. روزی که به او گفته‌اند باید مکه را ترک و به مدینه برود، اشعاری را سروده است و می‌فرماید:

واحسرتا که جدا شدم از خانۀ خدا ... از غصه وقت گشت شود دل ز هم جدا

حجر و مقام و زمزم و ارکان و ملتزم ... گویند: بازگرد، کجا می‌روی؟ کجا

ما را نبود خواهش رفتن ز کوی دوست ...اما چو امر اوست ز سر می‌کنیم پا

دامن دل گرفته، برندم کشان‌کشان ...حنانه و روضه و منبر و محراب مصطفی

از اشتیاق یثرب و در فراق بیت ... کاهی است دل، فتاده میان دو کهربا

شما بفرمایید حدود این اخلاص و تحوّل و عشق را

نفر دوم مرحومماموستا عبدالکریم مدرساست. این بزرگوار کتابی به نام حج‌نامه دارد زمانی که از بغداد با ماشین به سمت مدینه به راه افتاده مطالبی را یادداشت کرده است. ماموستا مدرس در مدت اقامت در مدینه اشعار زیادی سروده است و زمانی به وی اعلام شده آماده باشید برای سفر به مکه، خدمت پیامبر عزیز اسلام رسیده و ابیاتی را به‌عنوان خداحافظی سروده است:

من میوانی توم؛ من میوانی توم ... میوانی خوانی خانه دانی توم

ای رسول خدا من مهمان تو و سفره خاندان تو هستم و هر چه از علم و دانش و احترام دارم در کنار دین و رسالت تو به آن رسیده‌ام.

ده ردی فیراقت، ده ردی فیراقت ... مایۀ مراقه ده ردی فیراقت

درد و غم جدایی از تو نزدیک است جانم را از من بگیرد.

چون به جی بیلم روضه ی شه ریفت ... شنوی نه سیمی ساحه ی له تیفت

چگونه روضۀ شریف و نسیم روح‌بخش مسجدت را رها کنم

چه نی ویسالت لاواندمیه وه ... زیاتر فیراقت تاواندمیه وه

هراندازه وصال تو به من آرامش داد می‌دهد، فراق و دوری و جدایی از شما مرا بیشتر ناراحت و غمگین می‌کند.

له م جه ژنه هاتم بو فیداکاری ... قوچی قوبانی ده رگا و بانی توم

من در این عید برای فداکاری آمده‌ام تا قربانی تو شوم.

له گشت وه لاتی به نده ی تو زورن... منیچ به نده که ی کوردستانی توم

از هر مملکتی بندگان و محبان تو بسیارند من هم بنده‌ای هستم که از کردستان سویت آمده‌ام.

عزیزان من؛ این مردان بزرگ از حج استفاده کرده‌اند.حج گردشگری نیست بلکه باید دارای پیام باشد.؛به برادران و خواهرانی که به عمره مشرف شده‌اند، تبریک عرض می‌کنم و از مسئولان حج و زیارت و مسئولان جمهوری اسلامی که زمینه را فراهم کرده‌اند امسال بیش از ۱۰۰۰ نفر از اهل سنت به عمره بر وند، تشکر می‌کنم و درخواستم این است حج در اقوال و اعمال و عبادات پیام داشته باشد.

در سال ۱۳۶۱ زمان جنگ تحمیلی ما را به اندونزی دعوت کردند، یک هفته در اندونزی بودیم. در وقت برگشت روز جمعه به سنگاپور رفتیم. در فرودگاه سؤال کردیم هواپیما کی پرواز می‌کند؟ گفتند: باید ۴ ساعت منتظر باشید. مرحوم آقای امامی کاشانی سرپرست گروه گفت: بپرسید آیا در سنگاپور جمعه برگزار می‌شود؟ گفتند: بله برگزار می‌شود. رفتیم در مسجد نماز جمعه را خواندیم. امام‌جمعه با زبان محلی صحبت می‌کرد بنده کمی از خطبه عربی را متوجه شدم بعد از اتمام خطبه و نماز نزد امام‌جمعه رفتم و گفتم جمعیت مسلمانان سنگاپور چند نفرند؟ گفت: ما ۳۰۰ هزار نفر جمعیت داریم و در ۳۰ مسجد نماز جمعه را برگزار می‌کنیم. در ادامه گفت: من در الأزهر مصر درس خوانده‌ام.

آقای کاشانی گفت: می‌خواهم یک دوربین خریداری کنم. گفتند: فلان شخص حاجی است و سود نمی‌گیرد. در اینجا هر کس به حج برود توبه می‌کند که مانند قبل از حج نباشد. به نزد آن شخص حاجی رفتیم و دیدیم همان لباس احرام را با یک مقدار تغییر به تن دارد و عملاً به ما نشان داد توبه کرده و کاملاً تغییر نموده است. در سنگاپور عادت این بود هر کس به حج می‌رفت، بعد از بازگشت توبه و تغییر می‌کرد.

این نکته را به این خاطر عرض کردم دوست دارم برادران و خواهران ما و خاصتاً زنان محترمی که امسال در پاوه و منطقه بیش از مردان راهی عمره شده‌اند، ضمن تبریک به آنان، شاهد تغییری در حرکت و گفتار و کردار و خانواده و پوشش آنان باشیم.

یادآوری دوم: اشاره‌ای به رزمایش اخیر سپاه در ازگله

دیروز رزمایش پیامبر اعظم (ص) در ثلاث برگزار شد. بنده هم جزو مدعوین بودم و خیلی خوشحال شدم آن‌همه اقتدار و قدرت را دیدم. وقتی مملکتی قدرت نظامی قوی داشته باشد، دشمن نمی‌تواند به آن طمع کند.

چند مصاحبه هم با من انجام دادند که تاکنون پخش نشده است و پرسیدند رزمایش از دیدگاه شما چگونه بود؟ گفتم: قرآن کریم به ما می‌فرماید: «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ»این نوع رزمایش‌ها برای هر مملکت یک ضرورت است و از دید من کار بسیار خوبی انجام شد و نیروی زیادی از تهران و شمال ایران و کرمانشاه در رزمایش حضور داشتند.

به برگزارکنندگان این رزمایش هم تبریک و هم خسته نباشید عرض می‌کنم و تشکر و تقدیر دارم از فرماندهی محترم کل سپاه جناب آقای سردار سلامی و همراهان ایشان، از فرماندهی محترم قرارگاه نجف اشرف آقای سردار عظیمی و فرماندهی سپاه حضرت نبی اکرم آقای سردار ریحانی و سایر دوستان که زحمت کشیده‌اند تشکر می‌کنمخداوند متعال به آنان جزای خیر بدهد.

امیدوارم دولت محترم هم بتواند رزمایش اقتصادی و فرهنگی و 

اجتماعی خود را انجام دهد. ملت ایران بر دولت و نظام حق دارند که بر آنان تلخ نگذرد. امیدوارم موفق باشند.

امروز دو گروه مهمان مسجد هستند. کارمندان آموزش و پروش پاوه که زحمت کشیده و به‌صورت دسته‌جمعی به نماز جمعه تشریف آورده‌اند. از این عزیزان تشکر می‌کنم. به کاک دلشاد می‌گویم: بهتر آن است جمعه‌های آینده آزادتر باشید و هر کس به میل و رغبت خود در جمعه شرکت کند. مع‌هذا امروز به‌صورت دسته‌جمعی آمده‌اید، ممنونم.

آقای حسینی فرماندهی و جمعی از اعضای گردان ۱۱۲ قدر هم در نماز جمعه شرکت دارند. از این عزیزان و فرمانده محترم آنان جناب سرهنگ حسینی ممنونم و امیدوارم موفق باشند. جمعه واجب است و نمی‌توانیم آن را ترک کنیم. بنده بارها گفته‌ام اگر امکان شرکت در نماز جمعۀ پاوه را ندارید در دوریسان یا نوریاب و یا خانقاه و ... جمعه بخوانید مهم این است در جمعه که یک امر واجب است، حضور داشته باشید

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد