رشد ۲۳۰۰ برابری تولید آبزیان در کرمانشاه پس‌از انقلاب

سرویس: اجتماعیکد خبر: 302511|11:23 - 1403/11/13
نسخه چاپی
رشد ۲۳۰۰ برابری تولید آبزیان در کرمانشاه پس‌از انقلاب
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به شکوفایی بی‌سابقه تولید آبزیان پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: اکنون با افزایش ۲۳۰۰ برابری، به قطب تولید ماهیان گرمابی و سردابی در کشور تبدیل شده است.

به گزارش هزارماسوله ، سهراب صحرایی، مدیرکل شیلات استان کرمانشاه، امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه به تشریح دستاوردهای قابل توجه این حوزه پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت.وی اظهار کرد: پیش از انقلاب، فعالیت‌های شیلاتی عمدتاً محدود به استان‌های ساحلی شمال و جنوب کشور بود، اما به برکت انقلاب اسلامی، این فعالیت‌ها در استان کرمانشاه نیز به طور گسترده‌ای توسعه یافته و اکنون تحت نظارت اداره کل شیلات در حال انجام است.

افزایش چشمگیر مصرف و تولید آبزیان

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه به افزایش چشمگیر سرانه مصرف آبزیان در استان اشاره کرد و گفت: سرانه مصرف آبزیان از کمتر از ۲۵۰ گرم در سال پیش از انقلاب، به ۱۰ کیلو و ۲۰۰ گرم در سال افزایش یافته است. همچنین، تولید آبزیان پرورشی از ۱۰ تن پیش از انقلاب به حدود ۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده است.وی افزود: استان کرمانشاه موفق به کسب رتبه نخست تولید ماهیان گرمابی در میان استان‌های غیرساحلی با تولید ۸ هزار تن شده و در تولید ماهیان سردابی نیز با تولید ۱۳ هزار و ۶۸۵ تن در سال گذشته، رتبه ششم کشور را به دست آورده است.

ایجاد مجتمع‌های بزرگ پرورش ماهی

صحرایی افزود: به برکت انقلاب اسلامی، بزرگ‌ترین مجتمع پرورش ماهیان گرمابی در آب‌های داخلی کشور در شهرستان قصرشیرین با وسعت بیش از ۸ هزار هکتار ایجاد شده است. همچنین، ۲۳۸ باب مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلا در شهرستان‌های دالاهو، پاوه و جوانرود احداث شده است.وی افزود: علاوه بر این، بیش از ۸۰ مزرعه منفرد پرورش ماهیان سردابی در شهرستان‌های مختلف استان با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۴ هزار تن ماهی قزل‌آلا راه‌اندازی شده است، در حالی که پیش از انقلاب تنها یک مزرعه در این حوزه فعال بود.

پیشرفت در پرورش ماهیان زینتی و صادرات

مدیرکل شیلات استان کرمانشاه همچنین به راه‌اندازی مجتمع‌های پرورش ماهی در قفس در دریاچه‌های پشت سدهای مخزنی استان در شهرستان‌های گیلان‌غرب، قصرشیرین و سنقر اشاره کرد. وی افزود: کارگاه‌های تکثیر و پرورش ماهیان زینتی نیز در شهرستان‌های کنگاور، کرمانشاه و سنقر با ظرفیت تولید بیش از ۵ میلیون قطعه در سال راه‌اندازی شده است، در حالی که پیش از انقلاب هیچ فعالیتی در این حوزه وجود نداشت.صحرایی در پایان به دستاوردهای صادراتی استان اشاره کرد و گفت: صادرات انواع آبزیان پرورشی از مرزهای استان از دیگر افتخارات حوزه شیلات پس از انقلاب است. در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۳۱۲ تن ماهی خوراکی و ۳۶۱ هزار و ۴۰۰ قطعه ماهی زنده کپور از استان صادر شد، در حالی که قبل از انقلاب هیچ‌گونه صادراتی از مرزهای استان صورت نمی‌گرفت.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد