پایگاه خبری تحلیلی هزارماسوله08:49 - 1392/03/07

یک عادت بد بهداشتی با فواید خوب پزشکی

هزارماسوله:از گذشته های بسیار دور مردم عادت داشتند پستانک را اگر کثیف بود با دهانشان تمیز کنند بعد در دهان نوزاد بگذارند و آموزش های اخیر بهداشتی مردم را از این کار منع می کند، اما احتمالا باید در این برداشت تجدید نظر کرد.

  آموزش های بهداشتی با فرض بر این که تمیز کردن پستانک با دهان والدین باعث ورود میکروب های نامطلوب به بدن کودک شود، والدین از این کار منع می شوند .

مقام های بهداشتی به خصوص می گفتند که این کار ممکن است برای دندان بد باشد زیرا باعث انتقال باکتری عامل پوسیدگی به دهان فرزند می شود.

اما تحقیقات پزشکی تازه نشان داده است که شاید کار والدین درست باشد !

مطالعه ای که در سوئد انجام شده نشان داد بچه هایی که پدر و مادرشان چنین می کنند در برابر آلرژی ها مقاوم ترند.

همچنین میزان حساسیت پوستی موسوم به اگزما و آسم هم در آنها کمتر مشاهده شده است.

این یافته بر مجموعه شواهدی می افزاید که حاکیست قرار گرفتن در معرض مقداری جرم در سنین کم به نفع کودکان است و محرومیت کامل از میکروب ها می تواند نتیجه معکوس داشته باشد، یعنی مانع آن شود که سیستم مصونیت بدن در برابر تهدیدهای جزئی مقاومت حاصل کند.

این مطالعه نتوانست ثابت کند که پستانک پوشیده از بزاق دهان پدر و مادر مستقیما عامل کاهش آلرژی است.

اما متخصصان می گویند این عادت ممکن است فقط نشانه این باشد که این گروه از پدر و مادرها در زمینه محافظت از فرزندان در مقابل کثیفی و جرم کمتر سخت می گیرند.

نتایج این تحقیق در نشریه پیدیاتریکس (طب اطفال) چاپ شده است .