پایگاه خبری تحلیلی هزارماسوله08:53 - 1393/01/17

کاهش آمار گردشگران غار قوری قلعه در نوروز امسال

مدیر منطقه نمونه گردشگری غار قوری قلعه از کاهش آمار گردشگران این غار طبیعی در نوروز امسال خبر داد.

به گزارش خبرنگارهزارماسولهو به نقل از ايسنا سید روزبه هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه امسال حدود 30 هزار نفر در ایام نوروز از غار قوری قلعه دیدن کردند، گفت: این رقم نسبت به سال گذشته کاهش یافته که این مسئله به علت بارندگی‌ها و سرمای نوروز بوده است.
 
 

 

به گفته مدیر منطقه نمونه گردشگری غار قوری قلعه، امسال شرایط اسکان شبانه برای مسافرینی که قصد ماندن در این مجموعه را داشتند نیز فراهم بود.

 

وی، برپایی سیاه چادرهای محلی با طبخ کلوچه‌های سنتی و نان‌ها و غذاهای محلی را از جمله خدماتی اعلام کرد که در طول ایام نوروز به مسافرین ارائه می‌شد.

 

هاشمی گفت: باستان شناسان و زمین شناسان معتقدند که قدمت این غار به 65 میلیون سال پیش یعنی دوره دوم زمین شناسی بر می‌گردد. یکی از ویژگی‌های جالب توجه این غار شگفت انگیز این است که در تمام طول سال دمای داخل آن یازده درجه سانتیگراد است.

 

مدیر منطقه نمونه گردشگری غار قوری قلعه ادامه داد: بعد از گذر از دالان ورودی غار، مکان وسیعی به نام تالار مریم وجود دارد که همانند دریاچه، وسیع است که گرداگرد آن را قندیل‌هایی بسیار زیبا با اشکال مختلف فرا گرفته است. این قندیل‌ها که هر یک اشکال خاصی را تداعی می‌کنند، دلیل اصلی نامگذاری هر قسمت از این غار شده است. به عنوان مثال وجود قندیلی به شکل حضرت مریم دلیل نامگذاری اولین تالار این غار به نام تالار مریم شده است.

 

هاشمی ادامه داد: علاوه بر این، بر روی دیواره داخلی غار می‌توان به صورت طبیعی و بدون دخالت انسان آثار دیگری همچون فردوسی، امیرکبیر، بابانوئل، شیرسنگی، ماهی، مارکبری، قارچ، برج پیزا، نیم رخ شیر، فیل، قلب، گل کلم، بستنی، کشتی، گردن غاز، آبشار، لاک پشت و نام حضرت محمد (ص) را مشاهده کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر گردشگران تنها قادرند که تا عمق 450 متری این غار که کف سازی شده است را بپیمایند، درباره برنامه‌های توسعه‌ای این غار، افزود: در نظر داریم تا فاز دوم غار را برای بازدید عموم آماده کنیم که در این راستا مطالعات طرح را آغاز کرده‌ایم.

 

 

به گزارش ایسنا، غار قوری قلعه، بزرگترین و شگفت انگیزترین غار آبی آسیا در 86 کیلومتری شهر کرمانشاه در مسیر جاده پاوه و در شمال شهر جوانرود واقع شده است. این غار به عنوان یکی از با ارزش ترین جاذبه‌های گردشگری استان کرمانشاه محسوب می‌شود.