به گزارش هزار ماسوله به نقل از شبكه خبر: گرمک و طالبی، شبیه خربزه هستند و از جهت غذا و پزشکی شباهت زیادی به خربزه دارند با این تفاوت که پیش از خربزه میرسند و لطیف تر هستند و هضم آنها آسان تر است. طالبی و گرمک از میوههای پرآب فصل تابستان است. طالبی شیرین و خوشبوتر از گرمک است. قسمتهای مورد استفاده طالبی و گرمک عبارتند از میوه و تخم میوه.
فواید تغذیهای طالبی
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین A است و مملو از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامینA میشود. در یک فنجان آب طالبی فقط ۵۶ کالری انرژی وجود دارد ولی 129 درصد نیاز روزانه ما به ویتامینA را تامین میکند که تاثیر آن در بهبود بینایی و پوست بدن بر همه واضح است. طالبی یکی از غنیترین میوههای حاوی ویتامینC است. طالبی علاوه بر ویتامینهایA وC حاوی مواد مغذی مفید دیگری مثل پتاسیم، فولات، فیبر، منیزیم، ید و ویتامین هایB۶،B۳،B۵ وB۱ است.
همان طور که ویتامین A آنتیاکسیدان محلول در چربی است، ویتامینC آنتیاکسیدان محلول در آب است و مصرف این میوه به دلیل دارا بودن مقدار زیادی از این دو ویتامین، ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن مثل بیماریهای قلبی، سکته و سرطان را کاهش میدهد. وجود مجموعهای از ویتامینهای گروهB در این میوه آن را به یک ماده بسیار خوب برای سوخت و ساز انرژی در بدن تبدیل کرده است. از این رو میوهای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.
خواص درمانی
طالبی میوهای اشتها آور بوده، ادرارآور، نرمکننده(ملیّن) و موجب طراوت و شادابی پوست بدن است. همچنین خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان کم خونی مفید است. مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، یا مبتلا به یبوست و بواسیر هستند، مفید است. گرمک نیز سرشار از ویتامینهای A وC و سلولز است. این میوه ملّین است، مخصوصاً برای کسانی که از یبوست مینالند، مفید است. گرمک و طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین میدهند. گوشت طالبی برای تسکین سوختگیهای سطحی یا درمان ورم پوست نیز موثر بوده و آب آن برای نرم کردن پوست مفید است.
