به گزارشهزار ماسوله، نان های محلی از منابع اصلی الگوی غذایی روزانه ساکنان مردم شهرستان است که علاوه بر تهیه نان محلی به تهیه نان "کلانه" ، " گیته مژگه" ، " شلکینه" ، " نیمه فیسه" و بسیاری دیگر اقدام می کنند و در کنار این نان های محلی آنچه که توجه مهمانان نوروزی را به خود جلب میکند بوی عطر نان تازه است که به مشام میرسد و زینتبخش سفره روستائیان است.
"کلانه" نوعی نان است که در شهرستان پاوه و اورامانات پخته میشود و در خمیر آن از آرد گندم با نوعی از گیاهان کوهی به نام "پیچک" و یا "کنی وال" پر میکنند و سپس بر روی ساج پخته و با روغن حیوانی و یا کره محلی آغشته کرده و همراه دوغ محلی میل میکنند.
این نان ساجی، که از غذاهای محلی این منطقه است و در روستاهای اطراف بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد ، پخت آن همچنان در ایامی غیر از فصل بهار که دو گیاه پیچک و کنی وال روییده می شود، با پیازهای ساقه بلند در چایگزینی ان مورد استفاده قرار می گیرد.
همواره و طبق روال سال های گذشته روستانشینان مراسمات خاص خود را در ایام نوروز دارند که پخت نانهای محلی و سنتی و مزینکردن سفرههای سال نو با این نوع نانهای محلی، یکی از برنامههای ایام نوروز در این شهرستان است.
مصرف گیاهان کوهی بهاری در بین مردم پاوه و اورامانات یک سنت دیرینه است و از گذشته دور مصرف گیاهان خوراکی وحشی در فصل بهار یک ضرورت بوده و گروهی از مردم در این فصل گیاهان را جایگزین مواد پروتئینی می کنند.


