پایگاه خبری تحلیلی هزارماسوله15:34 - 1392/05/20

بارزانی: با تروریست های سوریه می جنگیم

رئیس اقلیم کردستان عراق تهدید کرده است برای حفاظت از کردهای سوریه به جنگ شورشیان مسلح و تروریست های النصره خواهد رفت.

هزار ماسولهنقل از شبکه خبر، مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق گفت: «اگر به نظر برسد شهروندان، زنان و کودکان بی‌گناه کرد سوریه در معرض مرگ و تروریسم قرار دارند، دولت منطقه‌ای کردستان عراق برای دفاع از آنان آماده خواهد شد.»

نبرد بین شبه‌نظامیان کرد و گروهای مسلح وابسته به القاعده در هفته‌های گذشته در پی تلاش شبه‌نظامیان کرد برای عقب راندن شورشیان مسلح از چندین مواضع خود در شهر راس العین افزایش یافته است.

همچنین، بارزانی در بیانیه‌ای از احزاب سیاسی کرد خواست درباره کشتار «تروریستی» کردهای سوریه تحقیق کنند.

شبه‌نظامیان گروه جبهه النصره، وابسته به القاعده، روز دوشنبه با حمله به منطقه تل ابیض در استان الرقه، ۳۳۰ زن و مرد سالخورده و نیز ۱۲۰ کودک کرد را کشتند.

یک گروه شبه‌نظامی قدرتمند کرد ۸ مرداد (۳۰ ژوئیه) گفت، در حال بسیج نیرو در برابر شورشیان وابسته به القاعده در سوریه است.

کردهای سوریه ۱۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند و بیشتر در بخش‌های شمالی سوریه در نزدیکی مرز عراق زندگی می‌کنند.

ناآرامی‌های خونین از سال ۲۰۱۱ گریبان‌گیر سوریه است، بر اساس گزارش‌ها، غرب و هم‌پیمانان منطقه‌ای آن به ویژه قطر، عربستان سعودی و ترکیه از شبه‌نظامیان سوریه حمایت می‌کنند.

بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد، ۳ مرداد (۲۵ ژوئیه) گفت بیش از ۱۰۰ هزار نفر از زمان آغاز ناآرامی‌های در این کشور کشته و هفت میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بی‌خانمان شده‌اند.

همچنین، برآورد می‌شود که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از آوارگان سوری در کشورهای همسایه از جمله عراق، اردن و لبنان به سر می‌برند.