خواص طبی به

سرویس: بخش هورامیکد خبر: 14527|12:08 - 1392/03/04
نسخه چاپی
خواص طبی به
هزارماسوله: «به» منبع غنی از ویتامین C است و به دلیل فیبر زیادی که دارد، به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
 طعم گس آن به دلیل تاننی است که دارد و خوردن گردو همراه آن به کاهش این طعم کمک می‌کند. یک میوه متوسط «به» به اندازه ۹۰ گرم شامل ۵۲ کیلوکالری انرژی است و ۳۷/۰ گرم پروتئین، ۰۸/۱۴ گرم کربوهیدرات، ۰۹/۰‌گرم چربی و ۷/۱ گرم فیبر رژیمی دارد.

«به» را می‌توان به صورت خام، پخته و یا سرخ شده استفاده کرد. اما مربا و شربت «به» بیشترین طرفدار را در میان مردم دارد. «به» برای پخته شدن به مدت زمان کمی نیاز دارد.

خواص درمانی:
از نظر طب قدیم ایران به شیرین و کمی گرم و تر و به ترش سر و خشک است. روغن به سرد و تر و قابض است و به دانه سرد و تر است.

  1. تقویت کننده قلب است.
  2. اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند.
  3. به بهترین و مفید ترین میوه برای مسلولین است.
  4. ادرار آور است.
  5. نرم کننده ی سینه است.
  6. تقویت کننده ی معده و دستگاه هاضمه است.
  7. قابض آور است.
  8. خونریزی را بند می آورد.
  9. به ترش مسهل است.
  10. به ترش برای تنگی نفس مفید است.
  11. به ترش استفراغ را بند می آورد.
  12.  اثر مفید روی بواسیر دارد.
  13.  برای هضم غذا مفیداست.

 

خواص به دانه :

  1. لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آن ها شود.
  2. ضد تب است.
  3. اسهال خونی و ساده را درمان می کند.
  4. برای درمان جراحات گلو مفید است.
  5. سرفه را برطرف می کند.
  6. برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است.
  7. برای التیام ترک پوست دست و بدن، لب و بواسیر لعاب به دانه را روی موضع بمالید.
  8. برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است.
  9. آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید.
  10. لعاب به دانه بهترین و طبیعی ترین کرم ضد آفتاب است.
  11.  استفاده ی زیاد از به دانه معده را ضعیف می کند. از این رو گرم مزاجان باید آن را با شکر و سرد مزاج ها با رازیانه بخورند.

 

خواص دم کرده ی گل و شکوفه ی به:

  1. سردرد را برطرف می کند.
  2. تقویت کننده ی معده است.
  3. سینه را صاف و تقویت می کند.
  4. سرفه ی کودکان را برطرف می سازد.
  5. برای درمان بی خوابی، دم کرده ی گل را با آب بهار نارنج مخلوط کنید و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.

 

خواص روغن به:

  1. برای برطرف کردن زنگ گوش مفید است.
  2. سرگیجه را برطرف می کند.
  3. برای مداوای زخم های دهان مفید است.
  4. خونریزی ریوی را درمان می کند.
  5. اسهال مزمن را برطرف می کند.
  6. برای کبد بسیار مفید است و ورم کبد را رفع می کند.
  7. زخم روده ها را درمان می کند.

 

 

خواص برگ و شاخه های به:

  1. جوشانده یبرگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند.
  2. زخم ها را با جوشانده ی برگ به بشوید.
  3. قابض است.
  4. ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.

مضرات به:
خوردن به خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگ ای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانی که گرم مزاج اند خوب نیست.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد