رئيس اداره دامپزشكي شهرستان پاوه در گفتگويي با خبرنگارهزارماسولهدر رابطه با شيوع بيماري گاو و گوساله اظهار داشت: بيماري اختصاصي واگير داري بين دام ها شيوع پيدا كرده است كه در شهرستان پاوه تنها كانوني كه در آن اين بيماري بين دام ها مشاهده شده است ، روستاي سرياس است.
دكتر ارسلان حاتمي افزود: مهمترین علامت اين بیماری ويروسي، ایجاد برجستگی هایي بر سطح پوست دام، ايجاد زخم هاي موضعي، تب و نهايتا از بين رفتن دام را به دنبال دارد.
وي گفت: با شناسايي و تشخيص اين بيماري در روستاي سرياس كه به عنوان اولين كانونجهت مقابلهدر سطح شهرستان پاوه معرفي شد، كارهاي پيشگيري و كنترل بر دام هاي اين روستا را براي عدم شيوع آن انجام داده ايم.
وي ادامه داد: جهت پيشگيري از شيوع اين بيماري با شناسايي دام هاي آلوده به آن بيماري در روستاي سرياس ، 7 راس از آنها را ذبح و دفن نموديم.
حاتمي با اشاره به اينكه اين بیماری يك بيماري ویروسی شدیدا واگیردار است که صرفا در گاو و گوساله دیده می شود تصريح كرد: اقدامات خوبی در جهت مقابله با بیماری با ضد عفوني، سم پاشي و واكسيناسيون دام ها به شعاع ده كيلومتر از روستاي سرياس كه شامل 10 روستاي حوزه روانسر و 19 روستاي شهرستان پاوه انجام شده است.
دكتر حاتمي گفت: خوشبختانه با اقدامات و زحمات به موقع كاركنان اداره دامپزشكي و اداره جهاد كشاورزي، جهت جلوگيري از شيوع اين بيماري، كانون ديگري در شهرستان پاوه كه در آن دام هاي آلوده مشاهده شوند، معرفي نشد.
وی با بیان اینکه این بیماری به هیچ وجه از بیماری های مشترک بین انسان و دام نیست، افزود: اين بيماري حتی از طریق مصرف گوشت آلوده نیز به انسان منتقل نمی شود و جاي هيچ گونه نگراني براي مردم نيست.
دكتر حاتمي نامناسب بودن ظاهر دام را در پي آلوده بودن آن عنوان كرد و گفت: اين بيماري مشكلي در مصرف شير و فرآورده هاي لبني ايجاد نمي كند.
وي در پايان گفت: مقابله کامل با این بیماری نیازمند همکاری دستگاه های مختلف و همچنین خود دامداران در اين راستا است.

نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد