رئیس میراث فرهنگی پاوه:

غار «خالو حسین» تا ۵ سال آینده می‌تواند قطب گردشگری شود

سرویس: فرهنگ و هنرکد خبر: 302999|17:51 - 1405/02/01
نسخه چاپی
غار «خالو حسین» تا ۵ سال آینده می‌تواند قطب گردشگری شود
غار «خالو حسین» تا ۵ سال آینده می‌تواند قطب گردشگری شود

به گزارش هزارماسوله ، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان پاوه به برنامه ریزی‌ برای ساماندهی غار دستکند خالو حسین کوهکن در این شهرستان اشاره کرد و گفت: این مجموعه می‌تواند تا پنج سال آینده به یک قطب گردشگری در اورامانات تبدیل شود.

هادی شریفی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ثبت ملی شدن غار دستکند خالو حسین در اواخر سال گذشته، اظهارکرد: با توجه به اهمیت این مجموعه برنامه‌ریزی‌ شده تا جایگاه آن را در میان محوطه‌های گردشگری اورامانات ارتقاء دهیم. 

وی افزود: غار دستکند خالو حسین در منطقه‌ای بکر و توریستی واقع شده که همین مسئله بر جذابیت‌ آن برای جذب بیشتر گردشگران افزوده است. 

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پاوه با تاکید براینکه برای این مجموعه ردیف اعتباری استانی در نظر گرفته شده، تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌ها امسال با هماهنگی شهرداری میگوره کار ساماندهی این مجموعه را اجرایی خواهیم کرد. 

وی اضافه کرد: خوشبختانه مسیر دسترسی به این مجموعه توسط شهرداری آسفالت شده و کار آبرسانی و برق‌رسانی به آن نیز اجرایی می‌شود. 

شریفی با بیان اینکه محوطه‌سازی مجموعه نیز در دستور کار قرار گرفته، عنوان کرد: کار استقرار لیدرهای گردشگری و احداث ورودی مجموعه نیز انجام شده است. همچنین تهیه تیزرهای تبلیغاتی و بروشورهای معرفی این مجموعه را در دستور کار قرار داده‌ایم. 

وی خاطرنشان کرد: واقع شدن این مجموعه در محدوده‌ای که روستاهای هدف گردشگری، مناطق نمونه گردشگری و مناطق حفاظت شده بوزین و مرخیل قرار دارند، باعث شده تا بتوانیم ظرف چند سال آینده آن را به یک قطب گردشگری تبدیل کنیم. 

رئیس میراث فرهنگی پاوه تاکید کرد: غار دستکند خالوحسین تنها یک مجموعه گردشگری نیست، بلکه روایت کننده داستان غم و اندوه مردی تنها است که زندگی خود را در رنج سپری کرده و این داستان باید برای بازدیدکنندگان این مجموعه بازگو شود. 

خالو حسین یکی از اهالی بانه وره بود که در جوانی به دلیل حادثه‌ای دچار معلولیت می‌شود و پس از آن نیز حوادث غم انگیز زیادی برایش در زندگی رخ می‌دهد و او از سر غم و تنهایی و درد به منطقه کوهستانی میگوره پناه می‌برد و در آنجا با کلنگ خود شروع به ساخت غاری می‌کند تا در آن زندگی کند. 

خالو حسین ساخت این غار را از سال ۱۳۵۷ آغاز کرد و مدت ۲۰ سال از عمرش را صرف ساخت این غار شامل چهار خانه مجزا با ۹ اتاق کرد. 

خالو حسین کوهکن مشهور به فرهاد ثانی سال ۱۳۹۵ دارفانی را وداع گفت.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد