تضاد منافع باغداران و طبیعت‌دوستان مسئله این است؛

بودن یا نبودن پرنده‌ساران در باغات پاوه

سرویس: اجتماعیکد خبر: 301905|11:04 - 1403/04/23
نسخه چاپی
بودن یا نبودن پرنده‌ساران در باغات پاوه
به دنبال شدت گرفتن گرمای هوا و حمله ملخ‌ها شاهد ورود پرنده‌ساران صورتی به باغات و مزارع شهرستان پاوه هستیم که به دنبال آسیب به باغات موجب نارضایتی باغداران شده‌اند.

به گزارش هزارماسوله ،ملخ‌های بادمجانی ماده شروع به تخم‌ریزی در خاک می‌کنند و تخم‌ها تا آخر زمستان در خاک باقی مانده و با گذشتن فصل سرما تفریغ می‌گردند.سارها (عاینه‌مل) دشمنان طبیعی ملخ‌های بادمجانی محسوب می‌شوند که دقیقاً در زمان تخم‌گذاری ملخ‌های بادمجانی به سطح باغات منطقه وارد شده‌اند.

 

 

این پرندگان زیبا لانه‌های خود را در ارتفاعات میانی منطقه لابه‌لای سنگ‌ها بنا کرده و پس از به دنیا آمدن جوجه‌ها برای تغذیه آن‌ها به سطح مراتع و باغات منطقه می‌آیند و به طور کامل محیط را از وجود ملخ‌های بادمجانی پاک می‌کنند.

 

 

این پرندگان زیبا اما باعث نابودی باغات سطح شهرستان نیز می‌شوند به طوری که برای تغذیه، از میوه‌های باغات پاوه استفاده خواهند کرد.

 

 

شکار پرنده‌سارها پیگرد قانونی دارد

 

 

در این باره صدیقی‌پور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی مرصادنیوز؛ اظهار داشت: این پرندگان به صورت دسته‌جمعی مهاجرت می‌کنند و از پرندگان مهاجر عبوری حیات وحش ایران هستند که جزو تنوع زیستی ایران نیز محسوب می‌شوند.

 

 

رئیس محیط زیست شهرستان پاوه افزود: سارها از راسته گنجشک‌سانان هستند که در ایران سه گونه از آن‌هاسار معمولی، سار صورتی و مرغ مینا مشاهده و ثبت شده است و غذای اصلی آن‌ها حشرات، بندپایان، سنجاقک‌ها و ملخ‌ها است.

 

 

وی عنوان کرد: پرنده‌سارهای صورتی به خاطر تکمیل رژیم غذایی گاهی از میوه درختان توت، گیلاس و سایر میوه‌ها نیز تغذیه می‌کنند.

 

 

صدیقی‌پور خاطر نشان کرد: این پرندگان مهاجر در نیمه فصل بهار به منطقه ما مهاجرت کرده و در ابتدا در ارتفاعات شهرستان شروع به تخم‌گذاری می‌کنند و در زمانی که جوجه‌های آن‌ها سر از تخم درمی‌آورد، برای تغذیه به مناطق پایین‌دست سرازیر می‌شوند.

 

 

وی ادامه داد: این پرندگان نقش مهمی در کنترل آفات مزارع، باغات، جنگل‌ها و مراتع داشته و بهترین روش برای مبارزه بیولوژیک با آفات و ملخ‌ها هستند، سارها جزو پرندگان حمایت شده ایران محسوب شده و شکار آن‌ها به هر دلیلی جرم محسوب می‌شود و پیگرد قضایی دارد.

 

 

صدیقی‌پور گفت: از عموم مردم عزیز به ویژه باغداران زحمتکش شهرستان هم خواهشمندیم از این مهمانان طبیعت محافظت کرده و از شکار این پرندگان زیبا و آسیب رساندن به آن‌ها خودداری کنند.

 

 

لزوم حفاظت از پرنده‌سارها

 

 

برهان ولدبیگی از حامیان محیط زیست شهرستان پاوه نیز در گفتگو با خبرنگار اجتماعی مرصادنیوز؛ اظهار داشت: به احتمال زیاد ۱۰ گونه از این نوع پرنده‌سار وجود دارد که حفاظت از این گونه‌های پرندگان از  موضوعات مهم است و مردم و باغداران باید از سموم شیمیایی برای دفع آفات و نابودی این گونه استفاده نکنند.

 

 

وی افزود: مراحل تکثیر و رشد این پرندگان در فصل بهار بوده و گویا امسال در زمانی که عمر ملخ‌های بادمجانی در اواخر خرداد به اتمام می‌رسد و غذای خوبی برای این پرندگان محسوب می‌شوند، با تأخیر به منطقه ما مهاجرت کرده‌اند.

 

 

ولدبیگی گفت: این خود دلیلی بر آن است که این پرندگان برای تغذیه به سمت میوه‌های سطح باغات شهرستان هجوم آورده و باعث خسارات به باغات شوند اما در هر صورت باید حفاظت از آن‌ها جزو برنامه‌های ما باشد.

 

 

هجوم پرنده‌سارها به محصولات باغی

 

 

حمید حسینی؛ یکی از باغداران پاوه نیز به خبرنگار مرصادنیوز؛ گفت: این پرندگان مهاجر که اکثراً همه‌ساله در این موقع از سال به منطقه ما مهاجرت می‌کنند، باعث خسارات به باغات ما می‌شوند.

 

 

وی افزود: اکنون باغات ما شامل توت و گیلاس و گردو است اما این پرندگان محصول توت و گیلاس ما را نابود کرده‌اند.

 

 

حسینی گفت: گرچه از روش‌های سنتی برای دفع این پرندگان در سطح باغات استفاده می‌کنیم اما به دلیل هجوم و زیاد بودن آن‌ها قادر به جلوگیری از حمله آن‌ها به باغات نیستیم.

 

 

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اکنون تضادی میان منافع باغداران به دنبال آسیب زدن پرنده‌ساران به باغات آن‌ها و از سوی دیگر مبارزه با آفت‌ها و ملخ‌های موجود در طبیعت توسط این پرندگان وجود دارد برهمین اساس مسئولان خواستار پرهیز از آسیب زدن به این پرندگان شده‌اند هرچند که باغداران از وجود این پرندگان و آسیب‌های وارده به باغاتشان به ستوه آمده‌اند.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد