به گزارش هزارماسوله ، جمعی از ائمۀ جمعه و جماعت و مدرسین اهل سنت استان کرمانشاه و نمایندۀ مرکز بزرگ اسلامی استان در بیت امامجمعۀ پاوه گرد هم آمدند و در خصوص وضعیت مدارس علوم دینی اهل سنت استان کرمانشاه به مدت ۴ ساعت باهم صحبت کردند.
در این جلسهماموستا قادری عضو شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشورمطالبی بیان نمودند که بخشی از سخنان ایشان در ادامه آمده است.
بسمالله الرحمن الرحیم
خدمت اعزۀ علمای حاضر عرض سلام و خیرمقدم دارم. از خداوند منان عزت و سلامتی و توفیقات جمع حاضر را خواستارم و از حضورتان کمال تشکر و تقدیر را دارم. با اجازۀ حضار سه مطلب را عرض میکنم: ۱-بخشی از آیۀ ۲ سورۀ مبارکۀ مائده ۲-گزارش عمومی ۳-هدف از زحمت دوستان
مطلب اول: بخشی از آیۀ ۲ سورۀ مبارکۀ مائده
خداوند متعال در آیۀ مورداشاره به ما مسلمانان و اهل ایمان میفرماید: «وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ ۖ وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۖ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ» و همواره در راه نیکی و پرهیزگاری باهم همکاری کنید و هرگز درراه گناه و تعدّی همکاری ننمایید و از مخالفت با امر پروردگار بپرهیزید چون مجازات خدا شدید است.
در این آیه خداوند متعال ما را به دوستی و تفاهم و تعاون دعوت فرموده است هدف و نیت از جلسۀ ما هم ایجاد تفاهم و دوستی بیشتر است.
خداوند متعال از همه ما قبول فرماید.
پیامبر بزرگوار اسلام (ص) هم میفرماید: «یحمِلُ هَذَا العِلمَ فی کلِّ خَلَفٍ عُدُولُهُ ینفُوْنَ عَنهُ تَحرِیفَ الغَالِینَ وَ انتِحَالَ المُبطِلِینَ وَ تَأوِیلَ الجاهِلین» رسالت من را جمعی به دوش میکشند که در آینده با سه گروه مواجه میشوند. ۱-گروهی تندرو و غالی که هیچکس را قبول ندارند. ۲-گروهی که ضد دین نیستند ولی با توجیهات غلط و منفی خود از احادیث نبوی، اظهاراتشان به ضرر مسلمانان است. ۳-گروهی که به دین جاهلاند اما لباس دین را به تن دارند. ما امروزه در مقابل این سه گروه قرار داریم.
امام ابوحنیفه میفرماید: حکایات و احوال و زندگی سلف برای من مهمتر از بحث فقه است
جملهای را از عارف خداشناس شیخ عبدالقادر گیلانی در ادامه این بحث به عرض میرسانم که میفرماید:سبحان مَنْ ألقیٰ فی قلبی نُصحَ الخَلقِ و جَعَلَهُ أکبَرَ هَمِی خدای بزرگ شایسته هرگونه سپاس و حمد و شکر است که لطف فرموده و به من نصیحت و ارشاد مردم را واگذار و این کار را به مهمترین مسئولیت من تبدیل کرده است.
ما هم باید خیلی شاکر باشیم که خداوند ما را توفیق داده داعی دین هستیم و برای دین غصه میخوریم.
در تکمیل این جملۀ شیخ عبدالقادر گیلانی به حدیثی از پیامبر اسلام (ص) اشاره میکنم که میفرماید: «مَنْ یرِدِ الله بِهِ خَیراً یُفَقههُ في الدّین وَ یُلهِمهُ رُشدَهُ» هرکسی که خداوند به او ارادۀ خیر داشته باشد، او را در دین فقیه میگرداند و به او رشد میدهد. یقیناً ما هم بدون گزینش پروردگار به این درجه نرسیدهایم لذا ممنون پروردگار هستیم و به روح پاک پیامبر اسلام صلوات و به سلف صالح خود درود میفرستیم که کلمات آنان به فرمودۀ امام ابوحنیفه برای ما بهاندازۀ فقه تأثیر دارد
مطلب دوم: گزارش عمومی
قبل از هر چیزشهادت مرد صالح و مجاهد شهید اسماعیل هنیئه را در خاک جمهوری اسلامی تسلیت عرض میکنم و انتخاب آقای یحیی سنوار را بهعنوان جانشین شهید هنیئه که ۲۲ سال در زندان رژیم اسرائیل بوده است، تبریک عرض میکنم.
به عرض میرسانماوضاع منطقه خوب نیست؛ بعد از خیانت و جنایت رژیم صهیونیستی و آمریکا در به شهادت رساندن آقای هنیئه دو راه پیش روی جمهوری اسلامی است : ۱- انتقام ۲-عقبنشینی که هر دو راه مشکلاند.تاکنون ۱۸ کشور بهصورت مستقیم و غیرمستقیم از جمهوری اسلامی خواستهاند وارد جنگ نشود. آمریکا هم هواپیماها و کشتیهای خود را به منطقه آورده و در اطراف ما مستقر کرده است و مرتب دارد تهدید میکند و مسئولان جمهوری اسلام هم تصمیم قطعی گرفتهاند انتقام بگیرند.
وظیفۀ ما بهعنوان مسلمان و ایرانی و اهل سنت و مرزنشین این است که باید هوشیار باشیم چون چه جنگ شود و چه عقبنشینی گردد درهرحال ما خصوصاً ائمۀ جمعه از سوی دشمنان مورد مؤاخذه قرار میگیریم.
امروز جمعی از کردها که اهلقلم هستند متأسفانه از اسرائیل حمایت میکنند و به حماس حملهور میشوند که چرا ابتدا جنگ را شروع کرده است. لذا ما اهل سنت خصوصاً محراب داران باید از هماکنون آمادگی داشته باشیم و برای دنیای اسلام غصه بخوریم.
مطلب سوم: چرا دوستان را زحمت دادهایم؟
در دوران ریاست جمهوری آقای دکتر احمدینژاد در شورای انقلاب فرهنگی مادهواحدهای را تصویب کردند که دولت جمهوری اسلامی بر مدارس و علمای اهل سنت نظارت داشته باشد و در حد توان به آنان خدمت نماید. بعد از تصویب این مادهواحده دفتر مقام معظم رهبری تشکیلاتی به نام شورای برنامهریزی مدارس علوم دینی اهل سنت ایجاد شد و حالاً مدیر اوقاف کشور جناب آقای خاموشی بهعنوان مسئول این شورا و جناب آقایلطفیان هم بهعنوان دبیر شورا به خدمت مشغولاند و بر فعالیت مدارس ۱۴ استان سنی نشین نظارت مینمایند.
۱۱ نفر از اعضای این شورا اهل سنت و ۵ نفر هم آقایان اهل تشیع هستند و استانهای کرمانشاه و کردستان و آذربایجان غربی هرکدام یک نفر، ترکمنصحرا یک نفر، خراسان یک نفر، بلوچستان سه نفر، شیراز یک نفر، بندرعباس یک نفر و بوشهر نیز یک نفر عضو در این شورا دارند که برای مدارس تصمیمگیری میکنند.
امروز طبق آمار شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت بیش از ۶ هزار طلبه و حدود ۱۴ هزار روحانی اهل سنت تحت نظر شورا هستند.
بندههمیشه برای منطقۀ کردنشین خیلی غصه میخورم، در سایر مناطق مانند جنوب و بلوچستان و اهل سنت خراسان و ترکمنصحرا تفاهم و همراهی و رشد مسائل مذهبی را میبینیم ولی ما در مناطق کردنشین تفاهم نداریم و علمای ما همدیگر را نفی میکنند و متأسفانه بد صحبت میکنیم.
مدارسمان غیرمنظم است و لیست افراد بعضاً با واقعیت موجود منطبق نیستند. ما در پاوه یک طلبه نداریم و تنها روستای نجار چند طلبه دارد اما برای ما خروجی ندارند چون اکثر غیربومی هستند و بعد از اتمام درس به شهرهای خود برمیگردند.
در هیچ زمانی بهاندازۀ این ایام وضعیت مدارس دینی ضعیف نبوده است، زحمت شما عزیزان را از کرمانشاه و سرپل و ثلاث و جوانرود و روانسر و پاوه دادهام تا برای رشد مدارس علوم دینی برنامهریزی کنیم
بهعنوان نتیجه عرض میکنمما روحانیون در خصوص وضع پیشآمده برای مدارس علوم دینی ۵۰ درصد مقصریم چون باهم تفاهم نداریم، مسئولین ۳۰ درصد مقصرند چون در این خصوص آییننامه مضبوطی ارائه ندادهاند و مردم هم ۲۰ درصد مقصرند زیرا نسبت به مدارس دینی و مساجد غافل هستند.
دو راه بیشتر نداریم یا راه حضرت یونس (ع) را ادامه دهیم و مدارس و مساجد را تعطیل و به امان خداوند بسپاریم و یا دنبالهرو راه حضرت خاتم باشیم که قرآن کریم میفرماید: «وَلَا تَكُنْ كَصَاحِبِ الْحُوتِ» و مانند صاحب ماهی حضرت یونس نباش که سنگر را خالی کرد.
انشاءالله همه با هم دست به دست هم بدهیم از خداوند کمک و از مسئولین همراهی و از مردم مسلمان منطقه درخواست همکاری نماییم و وضع مدارس علوم دینی را سروسامان دهیم.
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد