به گزارش هزارماسوله ،
پس از معرفی کابینه دکتر پزشکیان به مجلس ، شاهد موجی از انتقادات تند به رئیس جمهور توسط طیف حامی ایشان هستیم .
جریانی که امروز دکتر پزشکیان را به بادِ انتقاد می گیرد دلیل این انتقادات را مطلوب نبودن کابینه از نگاه خود می دانند .
معتقدم در این داستان دکتر پزشکیان مظلوم واقع شده است چراکه شاید اشخاصی در جریانی سیاسی خاص در ستادهای رئیس جمهور فعال بوده و تلاش کرده اند ولی این دلیل نمی شود که دولت باب میل همان اشخاص چیده شود .
مردم به شخص دکتر پزشکیان رای داده اند و طبعا ایشان هم با صلاحدید و شرایط کشور تصمیم به چینش کابینه و مجموعه مدیرانش می کند نه اینکه طیفی خاص به شکلی دلخواه بدنبال خلع ید رئیس جمهور باشند .
کشور در شرایط حساس و مهمی قرار دارد و جاری کردن اختلافات جناحی در بدنه دولت و دولت را محلی برای تسویه حسابهای سیاسی قرار دادن قطعا به ضرر کشور بوده و دولت هم دچار ناکارآمدی شده و در نهایت کشور به جای انسجام دچار انشقاق می شود .
بدون شک دولت چند صدایی بهتر از تک صدایی بوده و می تواند کارآمدی آنرا شکل بدهد .
دولت های جناحی بعد از مدتی دچار مشکلاتی از جمله سیاست زدگی امور ، حاشیه های خسارت بار ، لاپوشانی مشکلات و عدم توانایی در حل مشکلات می شوند .
اما دولت های وفاق ملی می توانند به پختگی و کارآمدی بهتری برسند چراکه وقتی دولتی ملاک عمل و فرآیند انتخاب مدیران را شایستگی و توانمندی با لحاظ ترکیب سیاسی متنوع در نظر داشته باشد قطعا آسیب های دولت های تک جناحی سیاست زده را نخواهد داشت .
با نگاهی به لیست کابینه چهاردهم می توان رگه های انتخاب مطلوب را در آن دید .
وزرای پیشنهادی با گرایشات مختلف سیاسی و آن هم نه با غلظت جناحی زیاد می توانند موفق تر عمل کنند.
در جوامع توسعه یافته مورد قبول همین منتقدین فعلی کابینه دکتر پزشکیان ، دولت ها بعد از استقرار به دفتر حزب و جناح سیاسی تبدیل نمی شوند بلکه شکل کابینه و مجموعه مدیریتی بر اساس نیازهای کشور و شرایط ترکیب می شوند و هیچگاه جنجال های سیاسی را وارد کابینه نمی کنند .
تفکر حذفی یک تفکر منسوخ شده سیاسی است چراکه ناکارآمدی آن ثابت شده است .
برعکس ، تبدیل رقابت سیاسی به رفاقت مدیریتی یکی از مدرن ترین شیوه های دولت داری است .
با نگاه به ترکیب کابینه معرفی شده توسط دکتر پزشکیان می توان به چینش منطقی آن پی برد .
لذا این همه انتقاد از دکتر پزشکیان را آنهم از طرف حامیانش منطقی نمی دانم و اصلا قابل هضم نیست که یاران دیروز را چه شده که امروز تیشه به دست گرفته و به ریشه ایشان می زنند .
مگر تصور آنها از دولت چهاردهم چه بوده است ؟ یا چه توقعی از دکتر پزشکیان داشته اند ؟ که حالا با ترکیب دولت وفاق ملی ایشان مشکل پیدا کرده اند ؟!
اگر به مسیر دکتر پزشکیان باور داشته اند و همراه شده اند که باید ادامه می دادند و اگر هم همراهی با ایشان را برای رسیدن به مقاصد جناحی و مدیریتی می دانسته اند که باید بحال مردم گریست .
تا آنجائیکه مطلع باشم دکتر پزشکیان تاکید داشتند که مشی دولت آینده من ، اجرای منویات مقام معظم رهبری( مدظله العالی ) ، سند چشم انداز ، قانون برنامه و اسناد بالادستی است و بعید هم می دانم که غیر از این وعده ای داده باشند که حالا این دوستان بدین اندازه عصبانی شده اند.
شمای منتقد امروز کابینه چند صدایی دکتر پزشکیان ، مگر شما نبودید که دیروزها منتقد تک صدائی در اداره دولت ها بودید و از مصیبتهای دولتهای تک صدائی و یکدستی دولت و ... می گفتید ؟!
معتقدم اگر بخواهیم یک ویژگی را برای کابینه دکتر پزشکیان برجسته کرد ، آن " وحدت در عین کثرت " کابینه می باشد .یعنی دولت با وجود ترکیب متنوع فکری دارای انسجام و وحدت رویه بر اساس همان خط عملکردی رئیس جمهور که عنوان کردیم می باشد و این جای امیدواری دارد.
برخی ها می خواهند با دست دکتر پزشکیان مار بگیرند و این اصلا به صلاح کشور نبوده و قطعا برای دولت و رئیس جمهور هم آسیب زا خواهند بود .
لذا ضمن مطلوب دانستن لیست پیشنهادی ، این همه تخریب و هجمه به دکتر پزشکیان را بیشتر از آنکه دلسوزی بدانم آنها را ناشی از تسویه حسابهای سیاسی و نیز تصورات دور از واقعیت این منتقدین از دکتر پزشکیان قبل از انتخابات دانسته که اکنون ساختار ذهنی آنها به یکباره فروریخته و عصبانی شده اند .
حل مشکلات مردم حمایت حداکثری از دولت مورد تنفیذ مقام معظم رهبری را می طلبد .
فرصت خدمت کوتاه و مشکلات مردم زیاد ...
✍️ سید علاءالدین حیدری
فعال مدنی کرد اهل سنت
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد