ماموستا قادری: نماز عید در مناطق کردنشین به یک مشکل تبدیل شده است

کد خبر: 292950|22:41 - 1394/04/27
نسخه چاپی
ماموستا قادری: نماز عید در مناطق کردنشین به یک مشکل تبدیل شده است
امام جمعه پاوه در خطبه های امروز نماز عید سعید فطر پاوه، با اشاره به وضعیت برگزاری نماز عید در مناطق کردنشین، گفتند: عید در مناطق کردنشین به یک مشکل تبدیل و دچار یک نوع بی برنامگی شده که جمعی از نیروهای مذهبی تندرو، عامل اصلی این نابسامانانی و بی برنامگی در مناطق کردنشین هستند و در کنار آنها جمعی از روحانیون جوان نیز برای تعریف و تمجید و بخاطر اینکه به آنان گفته شود؛ شما حامی اهل سنت هستید؛ هرساله جامعه را دچار تفرقه و اختلاف می کنند.

به گزارشهزار ماسوله، به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دفتر امام جمعه پاوه؛ صبح امروز شنبه(27 تیر 94) نماز عید سعید فطر با حضور جمع کثیری از مردم متدین شهر پاوه، نماینده مردم اورامانات در مجلس، فرماندار و جمعی از مسئولان شهر، در مسجد قباء برگزار شد.

حاج ماموستا ملا قادر قادریدر خطبه‌های نماز عید، سخنان خویش را با تبریک، توفیق برنفس اماره باسوء در ماه رمضان، عید سعید فطر و توفیق مسئولان در مذاکرات هسته ای آغاز کردند و گفتند: از اینکه توانستیم در این فصل گرم و زمان بحرانی که جنگ و فتنه جامعه مسلمانان را در برگرفته، یک ماه برای رضای پروردگار روزه بگیریم و بر نفس و شهوانیت و وسوسهای درونی خویش فایق آییم، خداوند را شاکریم.

امام جمعه پاوه، سپس به فلسفه عید اشاره کردند و گفتند: عید در حقیقت حضور در مصلای اهل توحید است و فلسفه آن وحدت، نشان دادن قدرت، توجه به فقراء، ادای زکات فطر، سرکشی از ایتام و دلجوئی از بی نوایان است.

ویافزودند: فلسفه عید در ظاهر امر، شادی وپیروزی برنفس اماره و ادای زکات فطر، سرکشی از خانواده ایتام  و دلجویی از فقراست که بازوی توانمند ونیروی احتیاط درجامعه بوده و در نمازهای خود با دعای خیرشان به ما کمک می کنند.

ماموستا قادریدربخش دیگری از سخنان خود به آیات سوره شمس اشاره نمودند و گفتند: خدای بزرگ در این سوره 11 بار سوگند یاد نموده و می فرماید: هرکس صادقانه عبادت کند، پیروز است و هر کس به توصیه های من عمل نکند، اهل خسران و دوزخ است.

ایشانفلسفه اصلی دین را وحدت و تعاون دانستند و افزودند: فلسفه نماز جمعه و جماعت، رمضان، عید و ... همگی وحدت، تعاون، قدرت نمایی و اعداد عده است، اما متاسفانه دنیای اسلام مریض و بجای وحدت و تعاون، شاهد درگیری، بغض، کینه، خونریزی و ویرانی است و هر روز از صفحه تلویزیون شاهد انفجار، برادر کشی، جنگ و خونریزی هستیم.

امام‌جمعه پاوهاهتمام به نماز عید را از جمعه بیشتر دانستند و گفتند: پیامبر بزرگوار اسلام همواره نماز عیدین را در محلهای باز و مصلی برگزار می کردند تا دشمنان، قدرت و عظمت اسلام را درک نمایند، حتی به توصیه آن حضرت زنان پرده نشین، دختران جوان و زنان حائض را نیز برای نشان دادن این هیبت و شکوه، در این کنگره عظیم اسلامی شرکت می دادند.

ماموستا قادریدر ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت برگزاری نماز عید در مناطق کردنشین، گفتند: عید در مناطق کردنشین به یک مشکل تبدیل و دچار یک نوع بی برنامگی شده که جمعی از نیروهای مذهبی تندرو، عامل اصلی این نابسامانانی و بی برنامگی در مناطق کردنشین هستند و در کنار آنها جمعی از روحانیون جوان نیز برای تعریف و تمجید و بخاطر اینکه به آنان گفته شود؛ شما حامی اهل سنت هستید؛ هرساله جامعه را دچار تفرقه و اختلاف می کنند.

ویافزودند: البته مسئولان ما هم قصور دارند که بعد از گذشت 35 سال هنوز نتوانسته اند با برنامه ای صحیح و منطقی این موضوع را به صورت عقلانی و حکیمانه حل و فصل نمایند.

امام جمعه پاوهخطاب به دکتر منوچهری، نماینده محترم مردم اورامانات در مجلس و آقای ایده پور، فرماندار، که در جمع نمازگزاران حضور داشتند، گفتند: باید برای این مشکل چاره ای اندیشید، تا خدای ناکرده این مشکل در مناطق کردنشین به مسئله شیعه و سنی بدل نشود.

ماموستا قادریخاطر نشان کردند: برای حفظ وحدت، 35 سال است مدارا کرده و به وعده یی که به انقلاب، مردم و رهبر حکیم و فرزانه داده­ ام، استوار و روی پای خود ایستاده ایم و هدف نهایی بنده حفظ وحدت و ایجاد رابطه بین دولت و ملت و حفاظت از ملت شریف منطقه است.

ایشانمردم مناطق کرد نشین را مردمانی شریف و متدین معرفی کردند و گفتند: بنده مردم منطقه را مردمی شریف می دانم و از مردم گله ای ندارم ولی نباید غافل باشیم، چرا که عده خاصی این حرکات را رهبری و از خلوص نیت و تدین این مردم سوء استفاده و جامعه را به سوی جدایی و اختلاف می برند.

ویافزودند: بنده در انتظار روزی هستم که ملت کرد سنی مذهب، به درجه ای از رشد برسند که همانند ترکمنها، بلوچها، خراسانیها و شافعیهای بندرعباس، بوشهر و شیراز مصلحت خود و ملت شان را قربانی دو رکعت نماز مستحب نکنند و مسائل مذهبی را با تفاهم و گفتمان حل کنند نه با هیاهو و جنجال و نگذارند این مشکل به مسئله اختلافی بین شیعه و سنی مبدل شود. زیرا ماهواره های بیگانه همواره در کمینند تا از کاه کوه بسازند.

امام جمعه پاوه؛در پایان، به مذاکرات هسته ای اشاره و بزرگترین خیر و نعمت مذاکرات هسته ای را دور کردن جنگ و فتنه دشمنان ایران دانستند و گفتند: آمریکا و دول غربی بعد از عدم توفیق در جنگ 8 ساله بر علیه ملت ما وشهادت جمعی از بهترین جوانان این مرز و بوم جنگ فرهنگی و اقتصادی و سیاسی وسیعی را شروع نمودند و به تصور اینکه ایران همانند کره شمالی است و تصمیم داشتند به بهانه مسئله هسته ای کشورمان را هم به مانند سایر دولتها همچون مصر، سوریه، عراق و یمن به صحنه جنگ مبدل نمایند، اما با تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب، ایستادگی ملت شریف و تلاش دولتمردان، بخصوص تیم مذاکره کننده هسته ای، به دنیا نشان داده شد که ما اهل منطق و گفتمان هستیم و مقایسه ما با کره، چین، لیبی و ... اشتباه است.

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد